GKV bestaat 90 jaar
Een jaar lang feest!
Bekijk de agenda voor de diverse activiteiten

Volgende activiteit: Jubileumdag 15 juni

  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds

Jubileumnieuws

Een aantal feitjes..

2018
OPRICHTINGSDATUM
0
HUIDIG LEDENAANTAL
0
AANTAL VOORZITTERS
0
AANTAL DEUREN IN KANTINE

Activiteiten rondom 90 jaar GKV

De historie van GKV

Begin korfbal in Gorinchem

Korfbal in Gorinchem is er al heel lang. In 1906 kwamen de Rotterdamse korfbalclubs Velox en OSCR met een stoomboot naar Gorinchem voor een demonstratiedag op het veld Volksweerbaarheid in de bovenstad. Naar aanleiding van die dag werd de eerste Gorinchemse korfbalvereniging Voorwaarts opgericht, een maand later GKC. Tot 1929 heeft Gorinchem verschillende clubs gekend en was er zelfs een Gorinchemse korfbalbond.

Lees meer

Oprichting GKV

Oprichting GKV

Op 19 maart 1929 werd de Gorinchemse Korfbal Vereniging opgericht door Dick van Meeuwen en Jan van Gent. Op die avond werd vastgesteld dat de kleuren oranje-zwart zouden zijn en dat er op zaterdag gespeeld zou worden. G.K.V. startte met twee teams. Na een jaar gespeeld te hebben op een terreintje van voetbalvereniging Zandvoort…

Lees meer

Jaren ’30

Jaren ’30

Samen met hockeyclub Rapid en atletiekvereniging Hellas kwam G.K.V. in 1933 terecht op een veld aan de Haarsekade. De voorzieningen waren iets beter, maar er moest wel steeds een weiland met koeien overgestoken worden om de kleedruimten te bereiken. In 1937 verhuisde G.K.V. samen met voetbalvereniging DOSB naar een terrein verderop aan de Haarsekade. De voetbalvereniging ging al snel ter ziele, de korfballers verging het prima. In 1939 werd begonnen met de aanleg van rijksweg A15 en dat betekende het einde van de locatie aan de Haarsekade.

Lees meer

Jaren ’40 en ’50

Jaren ’40 en ’50

Vlak voor de oorlog speelde G.K.V. in Dalem, buiten de stadsgrenzen. De vereniging telde op dat moment nog altijd niet meer dan 20 leden. Na de oorlog kreeg G.K.V. toestemming van de directeur van de Rijks HBS om te korfballen op het terrein Volksweerbaarheid aan de Vissersdijk. Op die plaats groeide de…

Lees meer

Jaren ’60

Jaren ’60

In 1962 was het dan eindelijk zo ver, G.K. V. kreeg een eigen terrein ter beschikking op sportpark Mollenburg en bouwde daar eigenhandig een mooie accommodatie. G.K.V. was in die tijd aangesloten bij de Christelijke Korfbal Bond en was daarin één van de topclubs. In 1959 promoveerde G.K.V. voor het eerst naar de hoofdklasse, in 1961 opnieuw en handhaafde zich daarin twee seizoenen. Nadat de KNKB en CKB samengevoegd werden tot het KNKV werd G.K.V. ingedeeld in de eerste klasse.

Lees meer

Jaren ’80

Jaren ’80

In 1982 werd een geheel nieuwe kleed- en wasgelegenheid gebouwd. De jaren ’80 waren verder minder positief voor G.K.V. dat het ledenaantal zag teruglopen en afzakte naar het niveau van tweedeklasser.

Lees meer

Jaren ’90

Jaren ’90

In de jaren negentig begon het tij te keren voor G.K.V. Het ledenaantal liep gestaag op naar 300 in 1994. Het sportieve hoogtepunt kwam in 1996 toen G.K.V., na een reeks van kampioenschappen, voor het eerst in de geschiedenis promoveerde naar de veld-Overgangsklasse. Helaas duurde het verblijf in de Overgangsklasse slechts twee seizoenen. Sinds februari 1998 heet de Gorinchemse korfbalvereniging officieel G.K.V. Nettorama. Als een van de eerste korfbalverenigingen in Nederland werd de naam gekoppeld aan die van de hoofdsponsor. Sinds het seizoen 2006/2007 gaat GKV weer door het leven zonder de naamskoppeling, omdat de sponsoring na vele jaren van Nettorama is gestopt.

Lees meer

2000

2000

Anno 2000 heeft G.K.V. het ledenaantal gehandhaafd op ongeveer 300 leden. De hoofdmacht heeft sinds 1997 regelmatig een kampioenschap naar de Overgangsklasse op een haar gemist. G.K.V. speelt dit seizoen zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse en is opnieuw een serieuze titelkandidaat. De junioren komen voor het eerst sinds lange tijd uit in de zaalhoofdklasse. Er wordt nog steeds op sportpark Mollenburg gekorfbald, maar waarschijnlijk niet voor lang meer. De plannen voor een nieuwe accommodatie met kunstgrasvelden op sportpark Molenvliet zijn in een vergevorderd stadium.

Lees meer

2001-heden

2001-heden

Het is zover, GKV verhuist van Mollenburg naar Molenvliet. Met een nieuwe accommodatie en drie kunstgrasvelden kan er opnieuw gewerkt worden aan sportief niveau. Na promotie op het veld en de zaal is GKV een ervaren overgangsklasser. In het seizoen 2010/2011 speelt het eerste op het veld voor het eerst in de hoofdklasse. Helaas voor maar 1 seizoen; een degradatie was een feit. In de seizoenen 2011/2012 tot en met 2015/2016 speelt GKV 1 ook in de zaal in de hoofdklasse. Financieel gezien is GKV een gezonde club en daar is hard voor gewerkt. Het ledenaantal is gegroeid naar ongeveer 350 leden. Het is een bloeiende vereniging met veel jeugd. Naast korfbal zijn voor deze groep ook de…

Lees meer

90 jaar GKV

GKV bestaat 90 jaar!

Lees meer
X