Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belangrijke overwinning voor GKV Enomics

Zaterdag 3 februari boekte GKV Enomics een belangrijke overwinning op Sporting Delta. Door deze overwinning en de verrassende nederlagen van koploper DeetosSnel/QLS, Meervogels en Valto staat GKV weliswaar nog steeds vierde, maar met evenveel punten als Valto en maar 1 punt achter op de nummer 2, Meervogels.

Toon gezet in de eerste helft

Na een paar wedstrijden afwezigheid vanwege een blessure startte Rachel Romijn bij GKV Enomics weer in de basis. Beide teams kwamen scherp uit de startblokken en binnen 4 minuten was het al 3-3. Ook de scheidsrechters lieten zien dat ze er niet voor niets waren en maakten vanaf het begin duidelijk wat ze deze wedstrijd wel of niet zouden toelaten. In de eerste helft werd de toon voor de wedstrijd gezet: beide teams kwamen afwisselend 1 of 2 punten voor, maar uiteindelijk lukte het GKV om met een 12-10 voorsprong de rust in te gaan.

Scorend vermogen

In de tweede helft werd steeds duidelijker dat het eerste aanvalsvak van Sporting Delta en het eerste verdedigingsvak van GKV Enomics deze wedstrijd het beste scorend vermogen hadden. Daarbij vielen Maren van Krieken en haar tegenstandster het meest op: beiden waren deze wedstrijd topscoorder van hun team. Halverwege de tweede helft stokte het makkelijke scoren bij beide teams. Coach Bart Drost bracht Guido Messerschmidt in en ook Milan Rietveld en Marc Ouwerkerk kregen speeltijd, mede door de gele kaart en daarmee gepaard gaande tijdstraf van Niek van der Weijden. Toch was het Sporting Delta dat terug wist te komen van 18-15 tot 19-18.

Overwinning veilig gesteld

De laatste minuten hield GKV het hoofd voldoende koel om deze voorsprong vast te houden. Een paar seconden voor tijd liep Sporting Delta twee keer te vroeg in bij een vrije bal. Guido benutte de daarvoor gegeven strafworp waardoor de eindstand 20-18 werd.

Volgende wedstrijd GKV Enomics

10 februari worden er in de Hoofdklasse B drie wedstrijden gespeeld waarvan de uitslag voor GKV Enomics van belang kunnen zijn: Nieuwerkerk – DeetosSnel/QLS, KVS/Groeneveld Keukens – Valto en Sporting Delta – Meervogels. GKV komt 24 februari weer in actie in de uitwedstrijd tegen Swift in Middelburg.

Volg onze socials!