Coronabeleid GKV ENOMICS vanaf 14 november 2021

Coronabeleid GKV ENOMICS vanaf 14 november 2021

Algemene informatie:

  1. De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om bij klachten NIET te komen trainen of spelen en je te laten testen; voor en na het sporten houd je weer 1,5 meter afstand van anderen.
  2. Wedstrijden en trainingen zijn toegestaan.
  3. Er mag GEEN publiek bij de wedstrijden of trainingen aanwezig zijn. Er is alleen toegang voor sporters en personen, die functioneel aanwezig moeten zijn op of in de sportaccommodatie (trainers, coaches, teambegeleiders en verzorgers van de trainende en/of spelende teams voor zowel thuis – als uitclubs, scheidsrechters en vrijwilligers zoals jurytafel, zaalwacht, statisticus, fotograaf en filmer). Deze functionele personen/vrijwilligers hoeven geen CTB (Corona Toegangsbewijs) te laten zien. NB: geef duidelijk bij binnenkomst aan welke functie je vervult.
Wat is een CTB:

1.     Het bewijs dat je volledig gevaccineerd bent ;of:

2.     Het bewijs dat je Corona hebt gehad en hiervan hersteld bent; of:

3.     Je hebt een negatieve coronatest (24 uur geldig);  LAAT JE OP TIJD TESTEN!

 

  1. Bij het betreden van de sporthallen (Van Rappardhal of Hoefslag) en gymzalen geldt dat voor sporters/personen vanaf 18 jaar een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is. Dit geldt voor de hele accommodatie (zaal, kleedkamers, toiletten en kantines); uitzonderingen hierop zijn de personen/vrijwilligers, die functioneel aanwezig moeten zijn (zie bij 3e punt). Op zaterdagen worden alle sporters/personen vanaf 18 jaar, die de sporthal betreden, door een professional gecontroleerd op het CTB.
  2. Ouders en begeleiders die voor hun kinderen rijden naar uitwedstrijden, mogen wel in de sporthal komen; zij moeten hun CTB tonen. Dit geldt ook voor ouders en begeleiders van de Kangoeroes en G-team: zij krijgen ook toegang tot de sporthal, maar hoeven hiervoor geen CTB te laten zien (mag wel natuurlijk ;-).
LET OP bij controleren CTB:

hierbij moet een geldig identiteitsbewijs getoond worden.

Zorg er dan ook voor dat je altijd een ID bij je hebt!

Personen > 14 jaar moeten ook een ID-bewijs kunnen laten zien.

Praktische informatie t.a.v. trainingen vanaf 6 november:

  • Ouders/begeleiders:

mogen NIET aanwezig zijn bij de jeugdtrainingen. Ouders/begeleiders bij de Kangoeroes en het G-team vormen hierop een uitzondering.

  • Sporters vanaf 18 jaar:

Gevaccineerde leden of leden met een herstelbewijs zijn in de week van 8 november éénmaal gecheckt door een van de bestuursleden. Met spelers, die niet aanwezig waren, wordt een vervolgafspraak gemaakt.

  • Niet gevaccineerde leden vanaf 18 jaar zorgen bij elke training voor een negatieve coronatest. Per team is er een persoon die dit controleert, dat zal in de meeste gevallen de trainer of aanvoerder zijn.
  • Voor nieuwe leden geldt dezelfde procedure (zie 2e en 3e punt).
Zorg ervoor dat je ALTIJD een CTB en geldig ID-bewijs bij je hebt!

Op deze manier hopen we met elkaar als vereniging een werkbare situatie te houden, waarin een ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid blijft nemen en we veilig kunnen blijven sporten.

Het bestuur

 

 

 

X