Search
Close this search box.

DERDE OVERWINNING OP RIJ VOOR GKV ENOMICS

In de Hoofdklasse is het GKV Enomics op zaterdag 12 maart 2022 gelukt om de derde overwinning op rij te boeken. In de terugwedstrijd tegen Sparta, uit in Zwolle in het gloednieuwe Victorium-sportcomplex, wist GKV Enomics het hoofd koel genoeg te houden en de belangrijke punten mee naar Gorinchem te nemen. Na een 8-8 ruststand liep GKV Enomics gestaag uit en wist met 13-19 te winnen.

GKV Enomics was op voorhand de torenhoge favoriet in het treffen tegen de enige ploeg die nog puntloos is in de poule. Sparta heeft drie keer ruim verloren, terwijl GKV Enomics bezig is aan een goede reeks. Desondanks spookte het in de Victorium-hal. Sparta had veel publiek op de been gekregen en die lieten luidkeels van zich horen. Sparta opende de score en het was Kevin van Beest, die vrolijk verder ging waar hij vorige week was gebleven (10 treffers tegen Tempo), die de ploegen bij 1-1 op gelijke hoogte bracht. Via 3-3 liep GKV Enomics uit naar de eerste voorsprong van 2 punten met 3-5. Rachel Romijn kreeg een strafworp mee, maakte die, maar moest hem opnieuw nemen vanwege gepruts bij de jurytafel. Zij hield het hoofd koel en maakte ook haar tweede poging, maar dit was het begin van een hectische fase. Het arbitrale duo, de juryvoorzitter en de schotklokwaarnemer maakten er een zooitje van, waardoor Sparta op gelijke hoogte kon komen. In plaats van zich te focussen op het eigen spel liet GKV Enomics zich gek maken. De wedstrijd werd er niet mooier op en voor GKV Enomics kon de rust niet snel genoeg komen. Ruststand 8-8.

Wat de trainers in de rust gezegd hebben, zullen alleen de spelers weten, maar het heeft gewerkt. Het Gorinchemse achttal kwam sterk uit de kleedkamers en hield zich alleen nog maar bezig met korfbal. Veel meer energie en beweging, gecombineerd met goede passing in de aanval en nog strakker en geconcentreerder verdedigen zorgden ervoor dat Sparta nooit meer een kans kreeg. Via een prachtig afstandsschot van Guido Messerschmidt (stand 9-10) werd de overwinning in gang gezet. Zelfs het missen van een cruciale strafworp deed het achttal van John Spek en Chris Beuk niets en diezelfde aanval maakte Maren den Besten koelbloedig haar tweede vrije bal. Sparta koos er vervolgens voor om Ferry Gruijters een aanval achter te houden, maar dan heb je je huiswerk niet gedaan. Hij schoot koelbloedig af en via 9-12 is de overwinning nooit meer in gevaar gekomen. GKV Enomics liep gestaag uit en scoorde over verschillende schijven, met onder andere mooie afstandsschoten van Rachel Romijn, Nikki Bos en Niek van der Weijden. Net als in de thuiswedstrijd hield het Sparta op slechts 13 doelpunten. Eindstand 13-19.

Door de overwinning van GKV Enomics en de winst van Mid-Fryslan uit bij Tempo staat GKV Enomics met 6 punten op de tweede plek, 4 punten boven de nummer 3 Tempo en is zo op koers om mee te doen voor de play-offs richting de Korfbal League. Absoluut geen ambitie van GKV Enomics, maar de drive die de ploeg heeft zorgt ervoor dat er toch iedere wedstrijd gestreden zal worden. Volgende week de kraker tegen Mid-Fryslan, thuis in de Van Rappardhal.

 

Doelpuntenmakers GKV Enomics:

Kevin van Beest 5

Guido Messerschmidt 3

Niek van der Weijden 2

Maren den Besten 2

Rachel Romijn 2

Nikki Bos 2

Ferry Gruijters 2

Nienke van der Weijden 1

 

Stand:

1 Mid-Fryslan 8

2 GKV Enomics 6

3 Tempo 2

4 Sparta 0

Volg onze socials!