Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste stap gezet: GKV Enomics 1 wint van Merwede 1

Zaterdag 6 april was het eerste speelweekend van de korfbal voorjaarscompetitie op het veld. GKV Enomics 1 komt uit in de Overgangsklasse. Na het succesvol verlopen zaalseizoen in de Hoofdklasse is de ambitie duidelijk: die lijn doorzetten, ongeslagen kampioen worden, zodat in september 2024 het team in de Hoofdklasse op het veld speelt. Het team van coach Bart Drost deed daarvoor goede zaken door de eerste uitwedstrijd tegen Merwede met 10-16 te winnen.

Alle spelers weer inzetbaar
In deze competitie van zes wedstrijden speelt GKV Enomics tegen Weidevogels (Bleiswijk), Vriendenschaar (Hardinxveld-Giessendam) en Merwede (Sliedrecht). GKV startte deze eerste wedstrijd met in de basis Nienke van der Weijden en Remco Ouwerkerk, die beiden volledig hersteld zijn van hun tijdens de zaalcompetitie opgelopen blessures. Remco liet zien dat hij er na een lange periode van gedwongen rust weer veel zin in had. Met zijn vijf doelpunten in de tweede helft was hij een belangrijke schakel voor de einduitslag.

Tactiek Merwede: achterverdedigen
De tegenstanders kozen ervoor om achter te verdedigen en dat betekende dat GKV veel energie moest stoppen in het creëren van een goede afvangpositie onder de korf, zodat de bal niet na één schot weer naar het aanvalsvak van Merwede zou gaan. Dat vraagt om hard werken en geduld hebben met het nemen van het schot tot de vang goed staat. Niet het favoriete spelletje van de Gorkummers, maar het is soms niet anders. Het geduld was er, maar het was misschien nog even wennen aan de invloed van de wind op de schoten. Op slag van rust lukte het GKV om 5-6 te scoren en zo met een, weliswaar kleine, voorsprong aan de tweede helft te kunnen beginnen.

Tweede helft: goede afwerking
In die tweede helft begon het bij GKV met de afwerking beter te gaan, zodat binnen tien minuten de voorsprong was uitgebouwd naar 6-11. Het lukte Merwede niet meer om de aansluiting te vinden. GKV liep uit naar 8-15 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Coach Bart Drost probeerde door wissels wat nieuwe energie in de wedstrijd te krijgen. Nikki Bos en Pepijn Kuintjes kwamen en de ploeg en even later maakten Hilde Krohnbichler en Chris Ouwerkerk hun debuut in GKV Enomics 1. Chris bekroonde zijn debuut met een doelpunt van afstand in de laatste minuut, waarmee de eindstand 10-16 werd.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 13 april spelen PKC/Vertom en DVO/Transus in Ahoy tegen elkaar in de finale van de Korfballeague om het kampioenschap van Nederland. De volgende competitiewedstrijd voor GKV Enomics 1 is zaterdag 20 april om 15.30 uur thuis tegen Vriendenschaar 1.

Volg onze socials!