Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gehavend GKV Enomics twee maten te klein voor DOS (W)

Zaterdag 18 maart speelde GKV Enomics haar een na laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen DOS uit Westbroek. Bij winst deed GKV Enomics nog mee om de tweede plek, bij verlies zou het de laatste weken van het seizoen met Swift (en Nieuwerkerk?) gaan strijden om plek 3. De eerste tien minuten leek het erop dat GKV Enomics de zure nasmaak van de verliespartij vorige week tegen Nieuwerkerk zou gaan wegspoelen, maar daarna stortte het Gorinchemse vlaggenschip als een kaartenhuis in elkaar. DOS miste bijna geen schot meer en won uiteindelijk overduidelijk met 22-33. 

Bij GKV Enomics ontbrak Guido Messerschmidt nog altijd. Hij zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Op de doordeweekse training zijn Rachel Romijn en Mats den Besten uitgevallen met enkelblessures, dus het was puzzelen voor coaches Bart Drost en Jan Ouwerkerk. Jelle Post startte naast Pepijn Kuijntjes en maakte in de eerste aanval de 1-0 met een kort kansje. DOS trok de stand gelijk, maar hierna waren het Remco Ouwerkerk en Pepijn Kuijntjes die samen met 7 afstandsschoten voor een 8-3 voorsprong voor GKV Enomics zorgde. DOS staat bekend als een fysiek en verdedigend sterke ploeg. Slechts een keer dit seizoen kreeg de ploeg 20 doelpunten of meer tegen: dat was vorige week tegen Swift. Met die informatie in het achterhoofd kan je zeggen dat GKV Enomics uit de startblokken schoot. DOS nam een time-out en draaide de duimschroeven aan. Over deze fase van de wedstrijd kan maar beter niet te veel geschreven worden, vanuit Gorinchems perspectief. Het zal in de Van Rappardhal niet eerder zijn voortgekomen, maar met een run van 2-17 nam DOS de wedstrijd helemaal over en stond bij 10-20 net na de rust al met dubbele cijfers op voorsprong. 

Het geloof in een goede afloop was uiteraard volledig verdwenen en GKV Enomics kon alleen nog proberen om de stand enigszins draaglijk te houden. Niek van der Weijden doorbrak de doelpuntenreeks van DOS met een korte kans, 11-20, gevolgd door doelpunten van Maren den Besten, Maren van Krieken, Nikki Bos en een dubbelscore van Remco Ouwerkerk. DOS hoefde alleen nog maar mee te scoren en deed dat ook. Met name Bob Gerritsen en Matthijs de Rooij schoten met scherp. Of het nu van 3 of van 10 meter was: iedere bal van hun handen vloog door de korf. Doelpunten van Maren van Krieken en wederom Remco Ouwerkerk brachten de stand op 20-30. Invalster Merel van den Bosch wist haar thuisdebuut nog op te fleuren met een afstandsschot: zij zorgde voor het slotakkoord met de 22-33. 

Dat betekent de derde verliespartij op rij en net als vorige week een wedstrijd die zo snel mogelijk vergeten moet worden. GKV Enomics heeft een goed zaalseizoen gespeeld, maar de nodige blessures en schorsingen hebben het niet makkelijk gemaakt om dit vol te houden. Aan de Gorinchemmers de taak om volgende week fris en fruitig en vol goede moed naar Leiden af te reizen om de punten binnen te slepen tegen Pernix. Pernix staat stijf onderaan, is al gedegradeerd, maar gaat altijd tot het gaatje. Zij pakten dit weekend hun derde punt met een gelijkspel tegen ODIK. De Meeuwen won van Nieuwerkerk en is hierdoor dicht bij handhaving. Avanti verloor voor het eerst dit seizoen, uit bij Swift. Daardoor wordt de slotfase van het seizoen nog razend spannend. Als DOS en Avanti hun wedstrijden volgende week allebei winnen, spelen ze de week erna een kampioenswedstrijd tegen elkaar. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Remco Ouwerkerk 8, Pepijn Kuijntjes 4, Maren van Krieken 3, Jelle Post 2, Niek van der Weijden 2, Maren den Besten 1, Nikki Bos 1, Merel van den Bosch 1. 

1 Avanti                22

2 DOS (W)           20

3 GKV Enomics   14

4 Swift                  13

5 Nieuwerkerk      11

6 De Meeuwen     8

7 ODIK                  5 

8 Pernix                3

Volg onze socials!