Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV-Enomics beloont zichzelf met overwinning op Meervogels

De laatste thuiswedstrijd in 2023 van GKV Enomics 1 tegen Meervogels 1 kwam moeizaam op gang. De doelpunten waren duur, maar door hard werken in de eigen aanval èn het goed ontregelen van de aanval van Meervogels, sloot het team van Bart Drost de eerste fase van de zaalcompetitie prima af.

Er werd vol verwachting uitgekeken naar de wedstrijd tegen Meervogels, de nummer 2 in Hoofdklasse B. Zou het lukken om de stijgende lijn van de afgelopen twee wedstrijden door te zetten tegen een team dat hoger geklasseerd staat? Het was hard werken, met misschien niet altijd het mooiste korfbal, maar de punten bleven in Gorinchem.

Doelpunten waren duur

In de eerste helft ontregelde de GKV verdediging heel goed de aanval van Meervogels door na 1 doelpoging al weer in balbezit te komen. Hun topscoorder kwam daardoor nauwelijks tot scoren.  GKV kwam wat beter uit de startblokken, maar ook voor de thuisploeg waren de doelpunten duur. Het spel was soms te weinig dynamisch. Het team bleef hard werken om daar verandering in te brengen. Vanaf zo’n 7 minuten voor rust wist GKV de toch magere tussenstand van 5-2 nog wat glans te geven door uit te lopen naar 8-3. Eén van die doelpunten werd gescoord door Maren den Besten, die haar eerste speelminuten weer kreeg na haar wereldreis.

Meervogels komt terug

Na de rust liet Meervogels zien dat het niet van plan was om de handdoek vroegtijdig in de ring te gooien. GKV liep nog uit tot 9-3, maar daarna begon Meervogels in te lopen. Het lukte GKV nog steeds om de aanvallen van de tegenstander door een goede rebound vroegtijdig te ontregelen, echter Meervogels kwam beter op schot.

Sterke laatste minuten

GKV bleef hard werken en toch was met nog iets meer dan 8 minuten te spelen de stand 13-11. De spelers gooiden alles wat ze overhadden nog een keer  in de strijd en het thuisteam liep 2 minuten voor tijd uit naar 17-12. Vanaf dat moment speelde GKV Enomics 1 de wedstrijd uit en werd de eindstand 17-14.

De komende weken ligt de zaalcompetitie stil. 13 januari 2024 speelt GKV Enomics 1 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar uit tegen Valto.

Volg onze socials!