GKV Enomics behoudt koppositie met zwaarbevochten maar ruime zege

Zaterdag 18 januari werd speelronde zes in de overgangsklasse van het korfbal afgewerkt. Het Gorcumse GKV Enomics mocht zich na vorige week de trotse koploper noemen, en moest die positie verdedigen uit bij hekkensluiter Veo uit Voorburg. De Voorburgers hadden tot nog toe slechts één punt verzameld, maar hebben al vaker bewezen boven zichzelf uit te kunnen stijgen. De wedstrijd ging ook lang gelijk op, maar uiteindelijk wist GKV Enomics de gastheren van zich af te slaan. Nadat Veo moe gestreden was, liep GKV Enomics uit naar een keurige 21-29 overwinning.

In tegenstelling tot vorige week kwam GKV Enomics sterk uit de startblokken via een dubbelscore van Ismay Bussing. Via 2-5 en 3-7 leken de Gorcumers al vroeg weg te lopen, maar Veo rechtte de rug en kwam bij 9-9 op gelijke hoogte. Verder dan dat liet GKV Enomics het niet komen en het wist telkens net aan de goede kant van de score te blijven. Helaas stokte de doelpuntenproductie in het tweede aanvalsvak voor rust, waardoor de voorsprong minimaal bleef bij rust: 12-13.

Coaches Menno Kop en Jan Ouwerkerk besloten in te grijpen en met Guido Messerschmidt moet er meer beleving en dynamiek komen. Messerschmidt bewees direct zijn waarde met een verdiende strafworp, die verzilverd werd door vakgenoot Mats den Besten. Het andere aanvalsvak, waar Niek van der Weijden wederom voor veel doelpunten zorgde, scoorde meteen twee keer waarmee het gat naar 4 ging. Vanaf dat moment domineerde GKV Enomics en kon Veo niet meer terugkeren.

Uiteindelijk een wat geflatteerde 21-29 overwinning, maar zeker een terechte. Zo kan GKV Enomics terugkijken op een goed en volwassen start van 2020, met twee solide uitoverwinningen. Concurrenten KVS/Maritiem en Swift haalden beide uit tegen respectievelijk Valto en HKV/Ons Eibernest en daarmee blijven de drie titelkandidaten bij elkaar in de buurt. Met name de 42 doelpunten van Swift bij HKV/Ons Eibernest maken veel indruk. Volgende week de laatste heenronde voor GKV Enomics met een thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest.

De foto’s zijn hier te zien: http://wbesten.nl/VEO1GKVENOMICS118JAN2020-20-24/index.html

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 8, Mats den Besten 6, Nienke van der Weijden 4, Maren den Besten 3, Pepijn Kuijntjes 3, Ismay Bussing 2, Suzanne Kuipers 2, Guido Messerschmidt 1.

Stand:

1 GKV Enomics 10

2 KVS/Maritiem 10

3 Sporting Trigon 8

4 Swift 8

5 Vriendenschaar 6

6 Valto 3

7 HKV/Ons Eibernest 2

8 Veo 1

X