GKV ENOMICS BOEKT RUIME ZEGE

GKV Enomics speelde zaterdag 10 oktober haar tweede uitwedstrijd op rij tegen een van de laagvliegers uit de competitie. De vraag die vooral door de hoofden van de spelers spookt is ‘hoe veel wedstrijden mogen we nog’. Veel amateursporters zullen zichzelf die vraag hebben gesteld dit weekend, en elkaar verteld hebben dat ze er in ieder geval nog één keer vol voor moeten gaan, nu het nog kan. Dat werd GKV Enomics door KVA niet heel lastig gemaakt, maar door de weergoden wel. Stromende regen en ijzige kou zijn doorgaans funest voor de kwaliteit van het korfbalspel. Toch wist GKV Enomics nog aardig wat op de mat te leggen en met 18 doelpunten in een uitwedstrijd kan men niet ontevreden zijn, zeker niet als de tegenstander er 10 minder maakt: eindstand 8-18.

GKV Enomics wist op voorhand dat het eigenlijk niet mis mag gaan bij KVA uit in Amstelveen. Die ploeg heeft moeten verjongen, heeft de laatste jaren veel kwaliteit ingeleverd en zal strijden voor degradatie. Terwijl GKV Enomics in de zaal op een niveau hoger gaat acteren en ook in deze veldcompetitie zich met de groten wil meten. Dat was al snel te zien aan het spelbeeld GKV Enomics met mooie, lange aanvallen en veel kansen wist in de eerste drie aanvallen raak te schieten, waar KVA nog nauwelijks een poging had ondernomen. Daarna kantelde het beeld echter. Een bijzonder frustrerende scheidsrechter, die vooral dacht dat de middag om hem draaide, hielp daar goed aan mee. Maar GKV Enomics mocht ook in de spiegel kijken: slappe passing, weinig beweging en zo wist KVA tot 4-4 terug te komen.

GKV Enomics nam een time-out en trok wat strakker aan de teugels. Zo liep men eenvoudig uit naar een 4-8 voorsprong. De scheidsrechter had inmiddels zijn pet de andere kant op gezet, en nu was het GKV Enomics dat allerlei onverklaarbare vrije ballen en overtredingen in het voordeel mee kreeg. Erg vervelend voor beide ploegen, die er een sportieve wedstrijd van wilde maken zo zonder publiek, waar de scheidsrechter toch allerlei opstootjes bij wist te verzinnen. In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. KVA dat geen vuist kon maken en GKV Enomics dat tot simpele kansen kwam, enkel gehinderd door de gladde bal en de koude polsen. Langzaam liepen de Gorinchemmers uit naar een tienpunts voorsprong en daarmee wisten beide ploegen wel dat alleen nog voor het doelsaldo gestreden ging worden. Zoals KVA het zelf op de livestream omschreef: afgedroogd door GKV Enomics, dat scheelt weer een handdoek straks.

Volgende week, al is het onder voorbehoud, mag GKV Enomics weer een thuiswedstrijd afwerken, tegen laagvlieger Velocitas. Die ploeg wist het belangrijke degradatieduel met VEO knap te winnen met 17-11. Nu er geen publiek meer toegestaan is probeert GKV Enomics een livestream op te zetten. Die is te volgen via het YouTube kanaal. Voor geïnteresseerden: hou de sociale media-kanalen van de Gorinchemse korfbaltrots in de gaten. De stand in de competitie blijft vrijwel onveranderd. Koplopers KVS/Maritiem en Nieuwerkerk wonnen hun wedstrijden, terwijl de ploegen onder GKV Enomics steekjes laten vallen. Hierdoor staat GKV Enomics al voor de helft van de competitie geïsoleerd op de derde plaats. Alle foto’s zijn HIER te zien.

Doelpuntenmakers: Niels Huisman 2x;Mats den Besten 3x ;Kelly de Bruin 2x ; Nienke van der Weijden 1x ; Maren den Besten 2x ; Ferry Gruiters 1x;Niek van der Weijden 6x ;Remco Ouwerkerk 1x

Stand:

1 Nieuwerkerk 12

2 KVS/Maritiem 12

3 GKV Enomics 8

4 OVVO 5

5 Pernix 4

6 Velocitas 4

7 VEO 2

8 KVA 1

X