Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics doet goede zaken richting Hoofdklasse

Terugkijkend op de wedstrijd zagen we in deze thuiswedstrijd van dit een GKV Enomics 1 met twee gezichten: de eerste 20 minuten een team dat het initiatief leek te laten aan Weidevogels, maar daarna ging GKV uit van eigen kracht en speelde daardoor veel scherper en beter. Dat resulteerde in een verdiende 21-13 overwinning en een mooie stap richting een kampioenschap en daarmee promotie naar de Hoofdklasse.

Stroeve start
GKV Enomics begon te afwachtend en niet scherp genoeg aan deze wedstrijd. De Gorcummers lieten het initiatief aan Weidevogels, waardoor de tegenstanders al snel op een 0-2 voorsprong kwamen. GKV haakte wel aan, maar pas later in de eerste helft wist het team van coach Bart Drost het initiatief naar zich toe te trekken, zodat de thuisploeg voor het eerst op voorsprong kwam. Toch liet het team Weidevogels weer dichterbij komen, waardoor de ruststand 7-6 was.

GKV Enomics gaat los
Het van het zonnetje genietende publiek zag na de rust dat GKV Enomics verder ging op de ingeslagen weg. Binnen 4 minuten scoorde Nikki Bos na schitterend voorbereidend werk van Niek en Nienke van der Weijden de 8-7 en daarna leek de ban gebroken. Dat de scherpte nu echt terug was, bleek ook uit het feit dat de spelers alle toegekende strafworpen vol overtuiging benutten. In de laatste minuten zette Jesse van Ginkel een kroon op zijn harde werken in deze wedstrijd door zelf een mooi doelpunt te scoren èn een prima bal aan te geven aan de doorgebroken Rachel Romijn die daarmee de eindstand op 21-13 bracht.

Kampioenswedstrijd
GKV Enomics gaat door 4 gewonnen wedstrijden met 8 punten aan de leiding in de Overgangsklasse. Zaterdag 1 juni speelt GKV Enomics 1 om 15.30 uur de ene laatste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie thuis tegen Merwede 1. Bij winst wordt de ambitie waargemaakt: kampioen en promotie naar de Hoofdklasse.

Volg onze socials!