Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics doet wat het moet doen en verslaat Odik

Zaterdag 4 februari 2023 speelde GKV Enomics de return tegen Odik uit Barneveld. In de eerste competitiewedstrijd heeft GKV Enomics thuis tegen Odik gigantisch uitgehaald: 36-21. Dat het dit keer niet zo simpel zou worden was een zekerheid. Odik is sindsdien gegroeid en maakt het iedere tegenstander wel lastig. Zo ook GKV Enomics. GKV Enomics kwam nooit helemaal los van de tegenstander, maar stond wel telkens aan de goede kant van de score en won uiteindelijk met 17-20. 

De Veluwehal in Barneveld was goed gevuld. Het thuispubliek liet van zich horen door een trommel zo groot als een auto mee te brengen. GKV Enomics liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en liet meteen zien waar het voor gekomen was: 2 punten. Twee doelpunten van Remco Ouwerkerk en schoten van Nienke van der Weijden en Pepijn Kuijntjes zetten al snel een 0-4 tussenstand op het scorebord. Odik had er voor gekozen spitsen Cees Snoei en Milko van Golberdinge bij elkaar te zetten. Guido Messerschmidt en Pepijn Kuijntjes waren aan hen gekoppeld en deden dat voortreffelijk. Ondanks veel schotdreiging en druk naar binnen wisten Messerschmidt en Kuijntjes de hele wedstrijd veel druk te geven. Toch was het Cees Snoei die voor Odik de hatelijke 0 van het scorebord af schoot. GKV Enomics counterde direct met de 1-5: de derde goal alweer van Remco Ouwerkerk. 

Hierna zouden de ploegen elkaar meer gaan afwisselen in de doelpunten. GKV Enomics had dat met name aan zichzelf te danken. Verdedigend stond het sterk, maar aanvallend werden veel verkeerde keuzes gemaakt. Schoten op het verkeerde moment en net niet genoeg aansluiting op elkaar waardoor de passing ook vaak verkeerd ging. Hierdoor bleef Odik dichtbij en kwam het langzaam maar zeker langszij. Vanaf de 1-5 stand die al vroeg op het scorebord stond, scoorden alleen Niek en Nienke van der Weijden beide nog twee doelpunten voordat het rust was. Odik had er in die tijd nog 7 gemaakt, waardoor de ploegen met een 8-9 tussenstand de kleedkamers opzochten. 

GKV Enomics moest een tandje bijzetten in de tweede helft, want in de Veluwehal ontstond het geloof bij thuisploeg en -publiek dat er wat te halen viel. Niek van der Weijden gaf het goede voorbeeld en schoot direct de 8-10 op het scorebord. Odik was niet van de wijs te brengen en kwam snel op 10-10. Nikki Bos werd gebracht voor Maren van Krieken om meer lengte in het vak te brengen tegenover de lange dame van Odik. Wederom Niek van der Weijden van afstand met de 10-11, maar Odik counterde meteen met de 11-11. Mats den Besten werd naast Pepijn Kuijntjes gebracht, en Kuijntjes zorgde met een korte kans voor de 11-12. Odik versierde slim een strafworp en kwam weer gelijk. Niek van der Weijden had hete handen en bracht GKV Enomics weer op voorsprong met zijn vijfde doelpunt, gevolgd door de vierde goal van Remco Ouwerkerk. GKV Enomics nam het nu echt over en met doelpunten van Pepijn Kuijntjes, Nienke van der Weijden (haar vierde), Nikki Bos (prachtig afstandsschot na een even zo mooie cross-pass van Rachel Romijn) en Mats den Besten brachten GKV Enomics op de grootste voorsprong tot nu toe: 13-18. 

De wedstrijd leek gespeeld, maar Odik bleef tegenstribbelen. GKV Enomics vergat aanvallend door te drukken en speelde net als in de eerste helft slordige, zo niet slechte aanvallen. Hierdoor kon Odik weer doelpunt voor doelpunt dichterbij komen. Bij 17-18 maakte Nienke van der Weijden een einde aan alle twijfel door met een afstandsschot de wedstrijd te beslissen. In de laatste minuut schoot Remco Ouwerkerk nog ijskoud een korte kans af als kers op de taart. Eindstand 17-20. GKV Enomics wint voor de derde keer op rij en ontvangt volgende week De Meeuwen, dat bijna wist te stunten tegen Avanti, maar uiteindelijk 17-19 onderuit ging. In Middelburg werd wel gestunt, waar Nieuwerkerk uit bij Swift wist te winnen. Dos (W) won eenvoudig van Pernix met 21-11. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Remco Ouwerkerk 5, Niek van der Weijden 5, Nienke van der Weijden 5, Pepijn Kuijntjes 3, Mats den Besten 1, Nikki Bos 1. 

Stand:

1 Avanti 16

2 GKV Enomics 12

3 DOS (W) 11

4 Nieuwerkerk 7

5 Swift 6

6 Odik 4

7 De Meeuwen 4

8 Pernix 0

Volg onze socials!