GKV/ENOMICS DOET ZICHZELF TEKORT

In een zinderende wedstrijd in Middelburg uit bij titelfavoriet Swift heeft GKV Enomics niet weten te stunten. De Gorcummers legden de Zeeuwen 50 minuten lang het vuur aan de schenen, maar trok aan het einde net aan het kortste eind. Het arbitrale duo, dat enorm zijn best deed om een stempel op de wedstrijd te drukken, floot af bij 31-29.

Een late avondwedstrijd voor GKV Enomics, dat zijn tweede wedstrijd dit zaalseizoen om 20:20 mocht beginnen. Vorige week werd afgetrapt tegen Vriendenschaar met een 28-24 overwinning, die er nog beter uit zag nadat bleek dat Vriendenschaar zijn tweede wedstrijd met 27-14 had gewonnen. Bij Swift ontbrak topschutter Gijs Gillessen, en dat bood perspectief voor de Gorcummers. Dat bleek ook uit de beginfase, waarin Swift moeizaam tot scoren kwam, en eigenlijk in de wedstrijd werd gehouden door de arbitrage, die ongekend veel strafworpen toekende aan thuisploeg Swift. Na 7-7 wist Swift echter ook via velddoelpunten de korf te vinden, waardoor de ploeg uitliep naar 11-7.

GKV Enomics rechtte echter de rug: net als vorige week liet de ploeg zien de vechtlust van vorig jaar terug te hebben gevonden. De ploeg bleef over veel schijven scoren, en bij 13-11 hadden al 7 van de 8 basisspelers gescoord. Vlak voor rust sloeg echter wederom Swift toe, en via een buzzerbeater van Swift gingen de ploegen met 16-11 de kleedkamer in.

Na rust hetzelfde beeld: GKV Enomics dat vocht voor wat het waard was, en Swift dat ook liet zien knappe goals te kunnen maken. Het gat bleef rond de 4 goals, tot Nienke van der Weijden en Ismay Bussing van vak werden gewisseld. Bussing bracht verdedigend meer controle, terwijl van der Weijden direct voor 3 goals verantwoordelijk was. Bij 26-25 wist GKV Enomics het hoofd niet koel te houden, en via enkele foutjes was het dan toch Swift dat de overwinning binnen hengelde. Een nederlaag met perspectief voor GKV Enomics, maar wel met een hele zure nasmaak. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Valto, dat puntloos onderaan staat.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 7, Mats den Besten 6, Niek van der Weijden 4, Nienke van der Weijden 4, Maren den Besten 3, Suzanne Kuipers 3, Ismay Bussing 2.

Stand:

1 Swift 4

2 GKV Enomics 2

3 Sporting Trigon 2

4 KVS/Maritiem 2

5 Vriendenschaar 2

6 VEO 1

7 HKV/Ons Eibernest 1

8 Valto 0

X