Update 21 april: GKV Enomics en het coronavirus

UPDATE 21 april

Achter de schermen zijn wij als bestuur, naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen van dinsdag 21 april druk aan de slag. Dinsdagavond werd aangekondigd dat sporten in teamverband voor kinderen tot 12 jaar weer volledig toegestaan wordt. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dit ook, maar dan met de 1.5 meter restrictie. In overleg met de betrokken commissies zullen wij op korte termijn met concrete uitleg komen over vanaf wanneer, voor wie en op welke manier de trainingen bij GKV Enomics eventueel hervat kunnen gaan worden.

Wij snappen dat jullie staan te springen om weer gezamenlijk te mogen trainen, maar wij willen dit wel op een verantwoorde manier, en in afstemming met bevoegde lokale instanties en naar aanleiding het statement van het KNKV, dat woensdag 22 april zal volgen, doen. Tot nader bericht geldt dus nog steeds dat ons terrein gesloten blijft voor activiteiten. We zullen jullie zo snel mogelijk duidelijkheid geven. Het bestuur.

 

UPDATE 23 maart 

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

 

UPDATE 20 maart

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Ook de besluitvorming over de afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse (en de bijbehorende evenementen) én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april. Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen.

Het KNKV begrijpt dat alle korfbalverenigingen, korfballers en fans zo snel mogelijk duidelijkheid willen, maar rekent op begrip voor dit besluit.

 

UPDATE 12 maart
Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Deze maatregel volgt op de additionele maatregelen, die het kabinet 12 maart afkondigde in verband met het coronavirus én diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Met deze maatregel volgt het KNKV het advies van het kabinet en sportkoepel NOC*NSF op. Meer informatie over de consequenties van deze maatregel volgt zo spoedig mogelijk.

 

UPDATE 12 maart
Mededeling vanuit het bestuur:

Zojuist heeft onze minister president nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen.

Het bestuur heeft daarom besloten om de trainingen m.i.v vandaag NIET door te laten gaan. Dit zal voorlopig zo blijven.

De KNKV komt om 17.00 uur bij elkaar om een besluit te nemen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden.

We houden jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen en volgen de richtlijnen van het RIVM.

Het bestuur

 

knkv wedstrijdzaken app
X