Search
Close this search box.

GKV ENOMICS GEEFT OVERWINNING UIT HANDEN

Zaterdag 14 mei is het GKV Enomics niet gelukt echt revanche te nemen op Ovvo uit Maarssen. In september werd in de thuiswedstrijd dramatisch verloren dus had de ploeg een en ander goed te maken. De weersomstandigheden waren perfect voor een mooie wedstrijd, maar dat werd het allerminst. Beide ploegen hadden de grootste moeite om de korf te vinden en na een wat schommelende wedstrijd schoot Ovvo in de laatste minuut van grote afstand de gelijkmaker binnen: 13-13.

Het was alweer drie weken geleden dat de laatste competitiewedstrijd gespeeld werd, vanwege de tussenliggende meivakantie. Beide ploegen schoten uit de startblokken en verzilverden hun eerste aanvallen, 1-1. Daarna bleek dat er in die weken vrij toch wat roest is ontstaan. De aanvallen verliepen alles behalve vloeiend en het duurde zo’n tien minuten voordat er weer doelpunten konden worden genoteerd. Het aanvalsvak van Kevin van Beest, Ferry Gruijters, Maren den Besten en Nienke van der Weijden liep erg stroef. Bij Ovvo stond Jairus Nicatia verrassend in de basis en die verdedigde Van Beest erg strak. Uiteindelijk schoot die Van Beest toch de 2-2 binnen. Ovvo scoorde echter meteen weer 2 keer en zo namen zij het heft in handen. GKV Enomics bleef te statisch aanvallen en zo kon Ovvo de voorsprong van 2 meenemen in de rust: 7-5.

De tweede helft begon GKV Enomics voortvarend en doelpunten van Rachel Romijn en Niek van der Weijden betekenden eindelijk weer een gelijke stand. Wederom moeizame aanvallen in het andere vak en een makkelijk gegeven vrije bal aan Ovvo betekenden echter dat Ovvo weer op een voorsprong kwam bij 8-7. Van Beest schoot de ploegen weer naast elkaar en het andere aanvalsvak slaagde erin wel snel te scoren. Doelpunten van Nikki Bos en Rachel Romijn betekenden de eerste voorsprong voor GKV Enomics. Op dat moment leken de Gorinchemmers de wedstrijd over te nemen en ondanks nog een gemiste stip kwam de ploeg drie doelpunten voor bij 9-12. Op dat moment stokte de aanval helaas weer en korte tijd later was het weer gelijk. Niek van der Weijden leek de wedstrijd met een strafworp te beslissen in Gorinchems voordeel, maar GKV Enomics bleek net als drie weken geleden tegen KVS/Maritiem niet in staat de wedstrijd vakkundig uit te spelen. 13-13.

Een wedstrijd die gezien de tussenstand 10 minuten voor tijd nooit gelijk mocht worden, maar gezien de hele wedstrijd maakte GKV Enomics ook geen aanspraak op meer. Ondanks de onvrede is het toch een belangrijk punt om de onderste ploegen op genoeg afstand te houden. Volgende week speelt GKV Enomics thuis tegen Unitas uit Harderwijk, de kersverse Korfbal League-ploeg. Die ploeg heeft een historisch zaalseizoen achter de rug, maar op het veld hapert de motor. GKV Enomics verloor uit bij Unitas met 1 punt verschil en zal nu willen kijken of er meer in zit.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 4, Niek van der Weijden 4, Rachel Romijn 2, Nikki Bos 1, Mats den Besten 1, Ferry Gruijters 1.