Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV ENOMICS GEEFT OVERWINNING UIT HANDEN

Na een kort maar slopend zaalseizoen werd zaterdag voor het eerst weer op het veld gespeeld. GKV Enomics en KVS zijn elkaar de afgelopen jaren vaak tegengekomen en zullen dat waarschijnlijk volgend jaar in de zaal weer doen: GKV Enomics is in de hoofdklasse gebleven en KVS is daar naar gepromoveerd. Op het veld staat KVS in de subtop en GKV Enomics in de middenmoot. Na een gelijkopgaande wedstrijd leek GKV Enomics het beslissende gaatje te hebben geslagen met een 16-13 voorsprong een kleine 10 minuten voor tijd. Daarna werd echter niet meer gescoord en scoorde KVS bijna iedere aanval: eindstand 16-19.

GKV Enomics nog zonder Rachel Romijn en weer met Mats den Besten in de basis begon het duel slordig. Drie doodsimpele passfouten waarbij de derde werd afgestraft met de 0-1. Kevin van Beest counterde met de 1-1 en de ploegen bleven zo naast elkaar tot 5-5. KVS kwam toen twee doelpunten voor, maar Ferry Gruijters zette met een strafworp en een korte kans de ploegen weer naast elkaar. Gruijters was gekoppeld aan de boomlange Jarmo Jongman en speelde dus meer dan normaal voor de korf. GKV Enomics zocht de kleedkamer op met een 9-8 voorsprong.

Bij KVS was inmiddels aanvoerder Pieter Redelijkheid in het team gekomen voor de geblesseerde Christiaan Spaans. Het vak van Spaans kwam voor de rust erg moeilijk tot scoren, maar met Redelijkheid in de ploeg kwam dat vak tot meer en betere kansen. KVS kwam gelijk en vervolgens weer op een voorsprong van 9-11. Intussen had GKV Enomics al twee strafworpen gemist. Toch wist GKV Enomics de rug weer te rechten en na deze achterstand kwam de ploeg bij 13-13 weer gelijk. Guido Messerschmidt verving in de aanval Mats den Besten om voor nieuwe impulsen te zorgen. Dat resulteerde in goals van Maren van Krieken en Maren den Besten, gevolgd door een goal van Nienke van der Weijden: 16-13. Deze zorgvuldig en langzaam opgebouwde voorsprong werd echter volledig uit handen gegeven in de slotfase. GKV Enomics nam te weinig risico in de rebound en zo kon KVS maar blijven herhalen. Zelf miste GKV Enomics belangrijke kansen op een nieuwe voorsprong of gelijkmaker. Een onnodige nederlaag is het gevolg. Over drie weken de uitwedstrijd tegen OVVO, dat net als GKV Enomics 7 punten heeft.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 4, Ferry Gruijters 3, Maren den Besten 3, Nienke van der Weijden 2, Niek van der Weijden 1, Mats den Besten 1, Maren van Krieken 1, Nikki Bos 1

Stand:

1 Unitas 16

2 KVS 14

3 Nieuwerkerk 13

4 BEP 8

5 OVVO 7

6 GKV Enomics 7

7 VEO 3

8 Velocitas 0

Volg onze socials!