Search
Close this search box.

GKV Enomics haalt flink uit in eerste zaalwedstrijd

GKV Enomics is de Hoofdklassecompetitie in de zaal voortvarend begonnen. Zaterdag 26 november ontving het Gorinchemse achttal Odik uit Barneveld. Odik speelt sinds enkele jaren hoofdklasse, nadat zij de titelstrijd van GKV Enomics wonnen in het seizoen 2018-2019. De verhoudingen zijn nu anders. GKV Enomics nam het heft in handen en via een bijna perfecte eerste helft en een plichtmatige, maar nog wel leuke tweede helft werden ‘de kippen’ met 36-21 naar huis gestuurd.

Zoals gezegd, Odik werd in 2018-2019 nog kampioen tegen GKV Enomics. Sindsdien is er daar veel veranderd. Van het ijzersterke vijftal mannen dat daar destijds speelde, zijn alleen nog Cees Snoei en Milko van Golberdinge over. Sterkhouders Luuk van der Kuilen, Gilbert Punt en Ivo Bronts, destijds plaaggeesten voor de Gorinchemse defensie, laten hun kunsten niet meer zien. GKV Enomics startte furieus: binnen enkele minuten stond het 3-0. Na de 3-1 van Odik wederom een tussensprint van 3 doelpunten betekende 6-1. Nienke van der Weijden en Maren van Krieken hadden er toen al twee in liggen. Dat was tekendend voor de verhoudingen in de wedstrijd: GKV Enomics had veel over op de dames van Odik. De 7-3 en 8-3 van Rachel Romijn en Nikki Bos betekenden dat het volledige Gorinchemse dameskwartet al binnen 10 minuten gescoord had. 

Aan de andere kant was Odik veel te afhankelijk van Milko van Golberdinge en Cees Snoei. Zij werden strak op de huid gezeten door Mats den Besten en Niek van der Weijden. Gesteund door hun vakgenoten konden zij in het voorveld voor iedere centimeter vechten, wetende dat de steun en de rebound van Odik onder grote druk werd gezet. Cees Snoei kwam nog tot enkele knappe treffers, maar het vak met Milko van Golberdinge kwam nauwelijks tot een fatsoenlijk schot. GKV Enomics daarentegen liep met frivool spel, over acht schijven, via 8-4 uit naar 18-5. Met het hoge schotpercentage, de goede passing en telkens een goed getimede aangeef was er geen houden aan voor Odik. Ruststand 21-7 en alle GKV’ers hadden hun doelpunt al meegepikt. 

Het gevaar van zo’n eerste helft is altijd een makke tweede helft. GKV Enomics ging echter door waar het gebleven was. Alle mannen met doelpunten en Nienke van der Weijden met haar 5e brachten een 27-10 tussenstand op het scorebord. Bij Odik kwam de net bij de club ingeschreven Bas Hopkoper het veld in en die gaf Cees Snoei dan eindelijk de aanvallende steun waar hij zo naar snakte. Hopkoper zorgde ervoor dat de rest van de wedstrijd nog gelijk op ging. Mats den Besten en Rachel Romijn werden vervangen door Pepijn Kuijntjes en Maren den Besten. Met nog 10 minuten spelen was het vooral Niek van der Weijden die nog niet uitgespeeld was. Op alle mogelijke manieren kreeg hij de bal in de korf: korte kansen, onehanders, strafworpen, doorloopballen, afstandsschoten, niets was te veel. Met nog drie seconden op de klok maakte hij met een doorloopbal zijn tiende (!) van de avond: eindstand 36-21. Een schitterend begin voor de ploeg van Bart Drost en Jan Ouwerkerk. 

Volgende week speelt GKV Enomics een uitwedstrijd tegen De Meeuwen in Putten. Zij verloren hun eerste duel van Avanti met 26-19. Swift won bij Nieuwerkerk met 14-25 en DOS (W) won nipt bij Pernix met 16-17. GKV Enomics staat nu op doelsaldo eerste, maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niks. De kaarten worden pas net geschud en de komende drie wedstrijden zullen gaan uitwijzen welke ploegen voor promotie en degradatie gaan spelen.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 10, Remco Ouwerkerk 5, Guido Messerschmidt 5, Nienke van der Weijden 5, Maren van Krieken 4, Mats den Besten 3, Nikki Bos 2, Rachel Romijn 2. 

Stand:

1 GKV Enomics 2

2 Swift 2

3 Avanti 2

4 DOS (W) 2

5 Pernix 0

6 De Meeuwen 0

7 Nieuwerkerk 0

8 Odik 0

Volg onze socials!