Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV ENOMICS HERPAKT ZICH EN SLUIT SEIZOEN WINNEND AF

In de laatste wedstrijd van het seizoen liet GKV Enomics zien dat het het korfballen nog niet verleerd is. Na 4 verliespartijen op rij was de ploeg er alles aan gelegen om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. Na een jaar vol mooi en dynamisch korfbal liep het de laatste weken immers behoorlijk stroef. Tegenstander KCR had nog een punt nodig om volgend jaar in de hoofdklasse uit te komen (waar GKV Enomics ook in gaat spelen), maar was niet in staat de Gorinchemse doelpuntenmachine te temmen. GKV Enomics startte scherp, schoot zuiver en hield dit bijna een hele wedstrijd vol. Via een 10-12 voorsprong bij rust werd uiteindelijk 17-25 gewonnen.

Het is altijd lekker om een wedstrijd goed te beginnen, maar al helemaal als het 27 graden is en het op het kunstgras als ruim 30 graden voelt. Trainer Bart Drost hamerde er van tevoren weer eens op: je hebt het als speler zelf in de hand hoe de wedstrijd gaat lopen. Nienke van der Weijden had die boodschap begrepen en schoot haar eerste schot raak, net als Maren van Krieken in de volgende aanval: 0-2. Rachel Romijn verzilverde ook haar eerste schot, gevolgd door schoten van Pepijn Kuijntjes en Niek van der Weijden. De stand was inmiddels 2-5 en GKV Enomics kon in de aanval doen wat het wilde. Nikki Bos zorgde met een mooie doorloopbal voor de 2-6 en zo hadden alle GKV-dames al na een kleine 10 minuten gescoord. Hierna bleven de ploegen elkaar afwisselen, met aan KCR-zijde een scherp schietende Remon de Vos, die na 10 jaar in KCR 1 afscheid nam van zijn thuispubliek met een mooie wedstrijd. Stand 6-10. 

Reden voor Bart Drost om een time-out te nemen om te benadrukken dat in deze fase de wedstrijd beslist kan worden. Dat gebeurde niet en KCR kwam dichterbij aan de hand van die Remon de Vos, ondersteund door sterke rebound van de dames van KCR in dat vak. Bij 10-12 zochten de ploegen de kleedkamers op. De tweede helft startte zoals de eerste en GKV Enomics kreeg veel kansen en maakte mooie doelpunten. Bij 14-20 nam KCR een time-out in de hoop GKV Enomics uit de flow te halen, maar dat mocht niet baten. Maren den Besten en Guido Messerschmidt vielen nog in en daarmee kreeg GKV Enomics ook meer grip op de rebound. Mats den Besten en Guido Messerschmidt tekenden met twee afstandsschoten voor de 14-21 en 14-22. Daarna gaf KCR de hoop op en ging de wedstrijd in het teken staan van de vele afscheidnemende mensen bij KCR. Daaronder ook Thom Nugteren en Dawn Schaerlaeckens, die vele jaren verdienstelijk in de selectie van GKV Enomics hebben gespeeld. Kelsey Hille maakte als invalster nog haar eerste doelpunt in de hoofdmacht van GKV Enomics, de 17-25, en dat was meteen de eindstand. Een mooie overwinning waar GKV Enomics volgend jaar mee verder kan. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Mats den Besten 4, Pepijn Kuijntjes 4, Niek van der Weijden 4, Nienke van der Weijden 4, Remco Ouwerkerk 2, Rachel Romijn 2, Maren den Besten 1, Nikki Bos 1, Kelsey Hille 1, Maren van Krieken 1, Guido Messerschmidt 1

Eindstand:

1 Valto 25

2 Excelsior 19

3 Swift 18

4 GKV Enomics 14

5 Nieuwerkerk 13

6 ONDO 11

7 KOAG 6

8 KCR 6

Volg onze socials!