Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics KAMPIOEN

Gesteund door een grote supporters is GKVEnomics, zonder puntverlies kampioengeworden in de thuiswedstrijd tegen Merwede/Multiplaat, dankzij een ruime 22 – 15 overwinning, na een 10 – 9 ruststand. Dit betekent dat het in de najaarskompetitie door degradatie verloren terrein direct weer is  teruggewonnen. Promotie naar de korfbalhoofdklasse: een prestatie om trots op te zijn.

De start was voortvarend met twee benutte vrije ballen door Remco Ouwerkerk , maar Merwede bood stug tegenstand en kwam bij 4 – 4 langszij. Beide ploegen vochten onder de korf veel fysieke duels uit, waar de scheidsrechter veel overtredingen inzag. Merwede haalde het tempo uit de GKV aanvallen door consequent achter te verdedigen, maar met rake schoten van Rachel Romijn en wederom Remco Ouwerkerk  en een benutte strafworp van Jesse van Ginkel  sloeg de thuisklub toch een mooi gaatje 9 – 6. De ploeg uit Sliedrecht wist via 3 rake schoten van de heren de achterstand bij rust tot 10 – 9 te verkleinen.

Na de rust kreeg het Gorinchemse achttal aanvallend  steeds meer  controle in de aanval  en creëerde weer een marge van 3 punten; 13 – 10. Eén keer spartelde Merwede nog tegen 14 – 12, maar toen kwam de definitieve genadeklap dankzij sterk verdedigen en aanvallend een dubbelscore van aanvoerder Niek van der Weijden en rake  schoten van Nienke van der Weijden, Remco Ouwerkerk en Maren den Besten 19 – 12.  Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Eindstand  22 -15.  Startsein voor het feest in het oranje van de ontstoken fakkels. 

GKV Coach Bart Drost vond het in zijn analyse  belangrijk dat zijn  ploeg in deze wedstrijd, waar veel spanning op stond en de tegenstander erop uit was het tempo uit de aanvallen te halen door achter te verdedigen, vooral in de tweede helft de rust op kon brengen geconcentreerd te blijven spelen op goede scoringskansen met een grote afvang mogelijkheid. Het sterke verdedigen van het hele team, ook deze wedstrijd weer het trademark, waardoor de aanvallen van de tegenstander naarmate de wedstrijd vordert verbleken, is daarbij in deze competitie,  telkens een enorme ruggensteun gebleken.

Zaterdag speelt GKVEnomics de slotwedstrijd van de competitie uit  tegen streekgenoot Vriendenschaar aan de Sluisweg  in H’veld Giessendam.

Uitslagen Overgangsklasse OK 7
GKVEnomics  – Merwede/Multimetaal  22 – 15
Weidevogels – Vriendenschaar 11 – 8

Stand Overgangsklasse:
GKVEnomics 5 – 10 (kampioen) 
Vriendenschaar 5 – 5
Weidevogels 5 – 4
MerwedeMultiplaat 5 – 1 (gedegradeerd)

Volg onze socials!