Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics klimt door derde zege op rij naar de derde plek

In de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie gaat beginnen, heeft GKV Enomics flink uitgehaald. Tegen Koag uit Krimpen aan den Ijssel nam de ploeg vanaf het begin het heft in handen. Met wederom veel variatie in het aanvalsspel en collectief sterk verdedigen kreeg Koag nooit een echte kans. Zo nam de ploeg revanche voor het gelijkspel in de eerste speelronde thuis tegen Koag. Eindstand 13-22. GKV Enomics klimt hierdoor naar een keurige derde plaats.

Bij GKV Enomics begonnen Pepijn Kuijntjes en Nikki Bos op de bank. Het vak met Guido Messerschmidt, Mats den Besten, Maren van Krieken en Nienke van der Weijden begon in de verdediging. Mats den Besten was gekoppeld aan oud Blauw Wit speler Peter Scheek en dit vak had als opdracht om hem collectief uit te schakelen. Guido Messerschmidt maakte de eerste aanval al duidelijk dat Scheek niet veel schoten zou kunnen herhalen, door zijn eerste reboundduel weer te winnen. In het andere vak direct een doelpunt van afstand, gescoord door Rachel Romijn. Een aanval later was het alweer 0-2 door een doelpunt van Niek van der Weijden. Koag counterde nog met de 1-2, maar vervolgens doelpunten van Nienke van der Weijden, twee keer Remco Ouwerkerk, en Guido Messerschmidt betekenden net als de afgelopen weken een vroege en ruime voorsprong: 1-6.

De voorbije weken liet het Gorinchemse achttal de tegenstander op dit moment telkens wat dichterbij komen. Koag nam een time-out en de woede van de Koag-coach deed vermoeden dat zij een tandje bij gingen schakelen. Dat deed Koag ook, maar dat bracht GKV Enomics niet van de wijs. Verdedigend bleef GKV Enomics de taken behoorlijk uitvoeren, ook al werkte Koag harder in de rebound. Nienke van der Weijden en Maren van Krieken verdedigden uitmuntend voor, Guido Messerschmidt nam alle risico in de rebound, en hierdoor kreeg spits Peter Scheek maar weinig kansen om in de wedstrijd te komen. GKV Enomics liep uit naar 2-8. Het vak van Niek Van der Weijden, Remco Ouwerkerk, Rachel Romijn en Maren den Besten speelde fenomenale aanvallen, maar liet vervolgens verdedigend wat steekjes vallen en Koag kon zo terugkomen tot 4-8. Vervolgens de 5-8 door het eerste doelpunt in het andere aanvalsvak van Koag, maar dichterbij dan dit kwam Koag nooit. Maren den Besten had zichzelf inmiddels moeten laten wisselen voor Nikki Bos, vanwege een enkelblessure. Niek van der Weijden bracht de marge weer op 4 met de 5-9, en GKV Enomics liep voor de rust uit naar 7-14 door doelpunten van Nienke van der Weijden (2), Niek van der Weijden, Mats den Besten en Rachel Romijn.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. GKV Enomics had de touwtjes in handen en ook al werden de Koag aanvallen steeds langer, de kansen werden niet groter. Bij 10-16 (doelpunten van Messerschmidt en Ouwerkerk) stokte de Gorinchemse aanval een tijdje. Verdedigend werd Pepijn Kuijntjes gebracht en die deed dat met verve, aanvallend kwam Jelle Post in het veld voor Messerschmidt. Een gouden wissel: Post scoorde zijn eerste twee afstandsschoten en daarmee was de overwinning wel binnen. Doelpunten van Nienke van der Weijden, Rachel Romijn, wederom Jelle Post en Pepijn Kuijntjes brachten de eindstand op een mooie 13-22. Exact dezelfde uitslag als een week geleden tegen KCR. Enige smetje is dus de blessure van Maren den Besten, die hopelijk geen maand zal duren. 

GKV Enomics kan terugkijken op een prima veldseizoen. Veel nieuwe spelers zijn ingepast en het spel begint steeds vloeiender te lopen. Aan de doelpuntenmakers is iedere week te zien dat de kansen mooi verdeeld worden en meerdere spelers onderscheiden zich wekelijks. Met het stoppen van met name Kevin van Beest was de vrees dat doelpunten maken lastig ging worden, maar dat wordt voorlopig als collectief goed opgevangen. De zaalcompetitie komt op een mooi moment en de club kijkt er naar uit om voor het eerst sinds 2018-2019 (ja, echt waar) een volledig zaalseizoen te draaien. Valto won van ONDO en blijft 4 punten los van de eerste belager Excelsior, dat ruim van Swift won (17-23). Nieuwerkerk pakte belangrijke punten tegen KCR (20-13). De volgende competitiewedstrijd van GKV Enomics is op 26 november, waarschijnlijk thuis tegen Odik. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 4, Nienke van der Weijden 4, Remco Ouwerkerk 4, Rachel Romijn 3, Jelle Post 3, Guido Messerschmidt 2, Mats den Besten 1, Pepijn Kuijntjes 1

Stand:

1 Valto 15

2 Excelsior 11

3 GKV Enomics 10

4 Swift 8

5 Nieuwerkerk 7

6 KCR 6

7 Koag 4

8 ONDO 3

De foto is gemaakt door Hanko; de huisfotograaf van KOAG. Meer foto’s zijn te zien via deze pagina op de site van KOAG.

Volg onze socials!