Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics komt te kort tegen Avanti

In Pijnacker, uit tegen medekoploper Avanti, trof GKV Enomics op zaterdag 10 december een tegenstander die sinds 2016 niet meer bestreden was. In dat jaar degradeerde GKV Enomics uit de hoofdklasse en een jaar later promoveerde Avanti naar de Korfbal League. Enkele spelers van dat superteam doen nog steeds mee bij Avanti: Stefan Hoogervorst, Jordi van Zuidam en Nikki van Trigt hebben ervaring in de hoogste competitie van Nederland. Net als GKV Enomics heeft Avanti een mooie mix van ervaring en talent. GKV Enomics startte furieus, maar in het tweede kwart van de wedstrijd was het Avanti dat de klok sloeg en achteraf bleek dat hier de wedstrijd beslist werd. GKV Enomics is er dus niet in geslaagd de sterke seizoenstart een goed vervolg te geven en zakt door een 22-19 nederlaag naar de vierde plek.

Zoals gezegd schoot GKV Enomics uit de startblokken. In de tweede aanval scoorde Mats den Besten een korte kans vanuit de rebound en Maren den Besten en Remco Ouwerkerk zorgden met afstandsschoten voor een snelle 1-3 voorsprong. Avanti schoot ook goed, maar minder goed dan GKV Enomics. Nienke van der Weijden en Rachel Romijn waren veel in beweging en zorgden er met handige doelpunten voor dat de marge 2 bleef. Ook Avanti bleef scoren, maar Mats den Besten en Remco Ouwerkerk tekenden allebei aan voor hun tweede doelpunt en zo stond er een 4-7 tussenstand op het scorebord terwijl er nog nauwelijks 5 minuten gespeeld waren.

GKV Enomics zou deze scoringsdrift niet volhouden. Avanti daarentegen kreeg het nog meer op de heupen en schoot op alle mogelijke manieren raak. Van afstand, van dichtbij, tweede kansen. De equipe van Bart Drost en Jan Ouwerkerk gaf de wedstrijd volledig uit handen en keek na een 4-7 voorsprong plotseling tegen een 17-9 (!) achterstand aan. Mats den Besten zorgde met een strafworp en een afstandsschot voor de enige twee Gorinchemse doelpunten tussendoor. Gelukkig voor GKV Enomics wisten Maren den Besten en Niek van der Weijden nog voor de rust uit twee standaardsituaties te scoren, waardoor de ploeg nog met enige hoop de kleedkamer in ging (17-11).

Over de tweede helft kan geen woord te weinig worden gesproken. Het werd een worstelwedstrijd en van korfballen was eigenlijk geen sprake meer. Het arbitrale duo besloot al vanaf minuut 1 in de eerste helft dat geen enkele aanval van beide ploegen zonder tussenkomst van een fluitje kon worden afgerond en zo raakte beide ploegen steeds meer opgefokt. Niek van der Weijden en Tom Snaphaan vochten verhitte duels uit, gaven elkaar geen millimeter ruimte en dat leidde tot de nodige botsingen en uiteindelijk ook kaarten. Beide heren kregen een gele prent, net als assistent-trainer Jan Ouwerkerk. Het duel lag continu stil, maar stiekem kroop GKV Enomics wel dichterbij. Twee doelpunten van Nienke van der Weijden, een van Niek van der Weijden en een van Remco Ouwerkerk betekenden een 18-15 tussenstand. Dat bood perspectief, maar nadat GKV Enomics Avanti heel lang droog had gehouden, scoorden zij net op het juiste moment weer twee keer en daarmee was de wedstrijd wel voorbij. Voor GKV Enomics scoorde Rachel Romijn nog twee schoten en Nikki Bos en Mats den Besten allebei 1. Eindstand 22-19.

Een terechte overwinning voor Avanti. GKV Enomics kende met name een hele zwakke periode in het tweede kwart, anders had deze wedstrijd er heel anders uit kunnen zien. Avanti mag zich nu samen met Swift titelfavoriet noemen. Swift won wederom overtuigend, nu van Odik met 20-28. Dos (W) rechtte de rug na het gelijkspel vorige week, door met 26-13 van De Meeuwen te winnen. Nieuwerkerk boekte een hele belangrijke overwinning op Pernix. Volgende week is Nieuwerkerk de laatste tegenstander van GKV Enomics voordat de kerstvakantie aanvangt. Nieuwerkerk zit sinds de zomer al in een stijgende lijn en GKV Enomics zal op zijn scherpst moeten zijn. Aansluitend volgt een feest in de GKV-kantine. Zorg dat je erbij bent volgende week vanaf 17:00 (GKV 2 – Nieuwerkerk 2) gevolgd door GKV 1 – Nieuwerkerk 1 (19:00) in de Gorinchemse Van Rappardhal.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Mats den Besten 5, Nienke van der Weijden 3, Rachel Romijn 3, Remco Ouwerkerk 3, Niek van der Weijden 2, Maren den Besten 2, Nikki Bos 1