Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics met moeite langs hekkensluiter

 Op zaterdag 21 januari speelde GKV Enomics de zesde competitiewedstrijd, tegen hekkensluiter Pernix. GKV Enomics moest zich herstellen na de off-day vorige week tegen DOS (W). Pernix was daar een goede tegenstander voor: zij hebben nog 0 punten en zullen alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. GKV Enomics deed uiteindelijk voldoende voor de overwinning, maar aan de 19-16 overwinning moeten verder zo min mogelijk woorden vuil worden gemaakt. 

Het begin was nog veelbelovend. Na 5 minuten een 3-0 tussenstand door doelpunten van Remco Ouwerkerk, Niek van der Weijden en Nienke van der Weijden. Het leek een mooie korfbalavond te worden waarop GKV Enomics haar thuispubliek kon gaan trakteren op weer een doelpuntrijke wedstrijd. Helaas, net als vorige week, liep het in de 2e aanval van GKV Enomics niet soepel. Het kwartet Mats den Besten, Pepijn Kuijntjes, Nienke van der Weijden en Nikki Bos wist lang niet te scoren, waardoor Pernix uiteindelijk op 3-1 kwam. GKV Enomics was duidelijk beter dan de tegenstander, maar drukte dit niet in de score uit. Langzaam maar zeker werd de voorsprong iets ruimer, tot Pernix bij 7-3 een time-out nam.

Het genoemde vak van GKV Enomics liep wederom vast. Iedere aanval wel een schot van 2 meter of een doorloopbal, maar de bal wilde er niet in. Er leek ook wel een dakje op de korf te zitten. In 1 aanval draaide de bal bij drie schoten de korf uit. Tekenend voor de moeizame avond. Pernix scoorde 2 keer en na 7-5 zette GKV Enomics nog even aan voor de rust, zodat de kleedkamer met 10-5 opgezocht werd, dankzij mooie afstandsschoten van Remco Ouwerkerk en Rachel Romijn en een doorloopbal van Nienke van der Weijden.

Pernix kwam de kleedkamer goed uit en schoot de eerste bal van afstand raak. De dames van Pernix zouden deze tweede helft sowieso meer aanwezig zijn in scorend opzicht, door goed te schieten van afstand. GKV Enomics behield de marge van 5 door doelpunten van wederom Remco Ouwerkerk, Niek van der Weijden en Nienke van der Weijden: 13-8. Pernix kwam terug tot 16-13, waarop GKV Enomics een time-out nam en Maren den Besten in de ploeg bracht. Zij besliste in deze fase de wedstrijd. Eerst in haar vertrouwde vak met een strafworp, en vervolgens met een hoop doorwisselen in het andere vak een afstandsschot en een vrije bal van haar handen betekenden 19-13. Pernix verweerde zich nog met wat afstandsschoten, maar dat mocht niet baten. Eindstand 19-16. 

Misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar die moet je ook winnen. Volgende week speelt GKV Enomics tegen Swift in Middelburg. Swift verkeert niet in grootse vorm: na de zeperd vorige week tegen Avanti verloor het nu uit bij De Meeuwen met 24-18. Avanti won wederom eenvoudig, nu van Nieuwerkerk met 29-18, terwijl DOS (W) bij ODIK won met 18-23. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Remco Ouwerkerk 6, Niek van der Weijden 3, Nienke van der Weijden 3, Maren den Besten 2, Rachel Romijn 2, Nikki Bos 1, Pepijn Kuijntjes 1, Mats den Besten 1. 

Stand: 

1 Avanti 12

2 DOS (W) 9

3 GKV Enomics 8

4 Swift 6

5 ODIK 4

6 De Meeuwen 4

7 Nieuwerkerk 3

8 Pernix 0

Volg onze socials!