Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics moet meerdere erkennen in Swift

Na twee weken meivakantie trad GKV Enomics aan tegen Swift uit Middelburg. Bij vertrek in Gorinchem was de gevoelstemperatuur nog ruim boven de 20 graden, in Zeeland was dat anders. Windkracht 5 en een magere 15 graden in Middelburg. De ploegen troffen elkaar dit seizoen al voor de vierde keer: 1 keer won Swift, 2 keer won GKV Enomics. Swift was gebrand op revanche na de laatste twee verloren wedstrijden in de zaal en was vanaf minuut 1 feller dan GKV Enomics. De Middelburgers bouwden de voorsprong in de eerste helft gestaag uit naar 3/4 doelpunten en gaven dat de tweede helft niet meer weg. GKV Enomics verliest hierdoor aansluiting met de bovenkant van de poule en zal nu per week moeten kijken wat er nog mogelijk is. Eindstand 18-14 in het voordeel van de Zeeuwen.

Zoals gezegd stond er anders dan in de rest van Nederland een stevig windje. Doorgaans betekent dat weinig doelpunten, maar daar was in de beginfase weinig van te merken. Niek van der Weijden tekende in de eerste aanval met een doorloopbal voor de 0-1, direct gecounterd door Swift met de 1-1. Tot 7-7 scoorden de ploegen om en om. Met name Swift schoot scherp van afstand; GKV Enomics moest het hebben van doorloopballen, korte kansen en strafworpen. Doelpuntenmakers waren Guido Messerschmidt (2), Niek van der Weijden, Maren den Besten, Rachel Romijn en Nienke van der Weijden. De ploegen leken het publiek te gaan trakteren op een heerlijk korfbal(na)middagje, maar na 7-7 stoke de score en kreeg met name GKV Enomics in het aanvalsvak van Mats den Besten, Guido Messerschmidt, Nikki Bos en Nienke van Weijden het steeds lastiger.

Dat vak speelde tegen de boomlange Joren Gillissen, die in de zaal nog aanvallend flink onder druk gezet werd en veel doelpunten om zijn oren kreeg, maar op het veld een ware plaaggeest was voor GKV Enomics. Zowel in de rebound als in het voorveld zette hij het vak van GKV Enomics enorm onder druk en zorgde voor bijna iedere onderschepping van Swift. Het verdedigingsvak van GKV Enomics met Niek van der Weijden, Pepijn Kuijntjes, Maren den Besten en Rachel Romijn hield het telkens lang droog, maar op den duur scoorde Swift en liep uit naar een 13-9 voorsprong bij rust.

Het stroef lopende aanvalsvak van GKV Enomics had enkele aanpassingen gemaakt en dat pakte de eerste paar aanvallen goed uit, met goede kansen, meerdere schoten per aanval en al snel de 13-10 van Mats den Besten. Swift counterde met de 14-10, Niek van der Weijden met 14-11 en Swift met de 15-11 uit een vrije bal. Hierna een lange doelpuntloze periode, maar het verdedigingsvak van GKV Enomics hield dat langer vol dan Swift: Nienke van der Weijden en Nikki Bos met de 15-12 en 15-13. Twee snelle doelpunten van Swift maakte echter een einde aan de aspiraties van de Gorinchemmers. Nienke van der Weijden scoorde nog een schot, maar dat mocht niet meer baten. Eindstand 18-14.

Een terechte overwinning voor Swift, dat nu 1 plek boven GKV Enomics staat. Koploper Valto won met 13-6 van KCR (in De Lier zal het ook wel gewaaid hebben) en Excelsior won nipt van Koag met 18-19. Nieuwerkerk wint van ONDO en komt op drie punten van GKV Enomics. Volgende week speelt GKV Enomics thuis tegen Nieuwerkerk, ook alweer voor de vierde keer dit seizoen.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 4, Nienke van der Weijden 3, Guido Messerschmidt 2, Mats den Besten 1, Maren den Besten 1, Nikki Bos 1, Pepijn Kuijntjes 1, Rachel Romijn 1