GKV Enomics na vier jaar terug  in de Hoofdklasse !

GKV Enomics na vier jaar terug  in de Hoofdklasse!

Na drie weken in spanning gezeten te hebben kwam vanmiddag op 7 april het verlossende bericht vanuit Zeist: de stand na 11 wedstrijden is dit seizoen de eindstand. En daarmee werd voor ons eerste een droom werkelijkheid: Promotie naar de Hoofdklasse. In deze korfballoze tijden, waar het absoluut over veel grotere zaken gaat een mooi lichtpunt voor ons eerste, de staf en ook het tweede en alle supporters, kortom voor de hele club.

Bij aanvang van de zaalcompetitie was ons eerste niet echt de kandidaat voor de titel. In de top drie meedoen zou erg mooi zijn, want in hun poule stond Swift uit Middelburg en ook het sterke KVS/Maritiem was van de partij. In de tweede wedstrijd uit bij Swift werd weliswaar verloren, maar het verschil met de Zeeuwen was kleiner dan in voorgaande jaren. Later bleek dit overigens de enige wedstrijd, die werd verloren. Halverwege de competitie stond ons eerste trots aan kop , daarna werd iedere wedstrijd pittig. Diverse malen stond er een flinke achterstand in de eerste helft, maar met de slogan ‘GEEF NOOIT OP’ werd er altijd minimaal gelijk gespeeld. De teamgeest en het samen knokken voor resultaat waren fantastisch en de kracht van dit collectief
De thuiswedstrijd tegen Swift was er vervolgens één om  nooit te vergeten. Van Rappardhal bomvol met dol enthousiaste supporters en voor de gasten uit Zeeland was al snel duidelijk , dat er dit keer in Gorinchem niets te halen was. Een fantastische 29-23 overwinning opende de weg naar een mooi doel. Na twee moeizame gelijke spelen tegen Vriendenschaar en Valto was het erop of eronder in Scheveningen. En het werd bloedstollend in een Scheveningse arena, waar de ploeg van verre kwam en bijna nog leek te winnen ook. De 22-22 zorgde ervoor dat ons eerst op onderling resultaat boven KVS/Maritiem aan kop bleef staan. Vandaag bleek dat dit ook de kampioenswedstrijd is geweest. Graag hadden we dit groots in de Rappardhal willen meemaken in de thuiswedstrijd tegen VEO, maar helaas is die wedstrijd nooit gespeeld.

De stand van 7 maart is nu ook de eindstand en dat betekent, dat volgend zaalseizoen het eerste net als het tweede op Hoofdklasse  niveau speelt. Een echt fantastisch  vooruitzicht voor onze selectie en onze supporters. We zijn er dan ook ontzettend trots op dat we met deze selectie en de staf dit kampioenschap kunnen vieren. Helaas op afstand, maar dat maakt de vreugde niet minder.

Dik verdiende felicitaties aan de staf , alle spelers en speelsters van het eerste en het tweede, die hier ook een belangrijke rol in gespeeld hebben. Op naar een mooi zaalseizoen 2020-2021 en geniet nog even van een paar  foto’s van 7 maart in Scheveningen, die naar nu blijkt de kampioenswedstrijd was.

 

Het bestuur

X