Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV ENOMICS RUKT OP NAAR VIERDE PLAATS

Het is GKV Enomics voor de tweede keer op rij gelukt een uitwedstrijd te winnen. In Leiderdorp tegen Velocitas trof GKV Enomics de hekkensluiter aan. Deze ploeg speelt sinds de zaal een stuk beter en heeft de laatste weken belangrijke punten bij elkaar gesprokkeld. Hierdoor kan de ploeg zich nog handhaven, maar dan zou wel gewonnen moeten worden van GKV Enomics. In een attractief duel met veel doelpunten en een goed schotpercentage wist GKV Enomics de Leiderdorpers telkens net achter zich te houden en won het uiteindelijk verdiend met 20-23.

Voor GKV Enomics stond er nog weinig op het spel. De Gorinchemmers hebben zich met de overwinning bij VEO twee weken geleden gehandhaafd. Nu speelt de ploeg slechts nog om de 4e plek. Ook daarvoor wordt gestreden. Net als de afgelopen weken begon GKV Enomics voortvarend aan het duel. Twee doelpunten van Niek van der Weijden en een van Kevin van Beest betekenden al gauw 0-3. Echter, net als de voorbij weken ging het team met deze vroege voorsprong niet zuinig om. Velocitas werd te makkelijk vrij gelaten waardoor ook zij een hoog percentage haalden met hun pogingen. Ferry Gruijters schoot nog de 2-5 binnen, maar daarna kwam Velocitas terug tot 5-5. GKV Enomics liep weer uit naar 8-5, maar Velocitas kwam in no-time weer gelijk op 8-8. Tot de rust bleven de ploegen in evenwicht en met 11-11 werden de kleedkamers opgezocht.

Voor GKV Enomics met name verdedigend werk aan de winkel. Velocitas heeft meestal de grootste moeite met scoren, maar had er nu dus al 11 inloggen halverwege. Dat was ook hun verdienste, maar GKV Enomics moet meer van zichzelf eisen. Toch lukte het de ploeg van Jan Ouwerkerk niet om de duimschroeven aan te draaien na de rust. Velocitas nam het initiatief en kwam via 12-11 op voorsprong en bouwde dat uit naar 14-12. Kevin van Beest werd al een tijdje strak verdedigd, maar wist zich in deze fase toch knap te onttrekken aan de druk en bracht GKV Enomics met twee spatzuivere schoten weer langszij. Hierna liep GKV Enomics weer uit dankzij mooi gevarieerd spel en verschillende doelpuntenmakers. Na de 15-18 van Niek van der Weijden kwam de overwinning niet echt meer in gevaar, al vocht Velocitas voor wat het waard was. Eindstand 20-23.

Volgende week de seizoensafsluiting thuis tegen BEP uit Purmerend. Een afsluiting van al met al een mooi seizoen waar meer gekorfbald is dan verwacht. Hoewel nu nauwelijks nog voor te stellen, leek het er in november niet op dat er nog twee competities afgewerkt zouden worden. Schitterend dat dat alsnog kon, en het Gorinchemse achttal zal volgende week het publiek een mooie laatste wedstrijd willen voorschotelen. Een wedstrijd waarna verschillende dragende krachten uit de GKV-selectie afscheid gaan nemen. Deze spelers verdienen een mooi afscheid, publiek is meer dan welkom.

Doelpuntenmakers: Kevin van Beest 8, Niek van der Weijden 6, Ferry Gruijters 4, Rachel Romijn 2, Maren den Besten 1, Mats den Besten 1, Nienke van der Weijden 1

Stand:

1 Unitas 24

2 Nieuwerkerk 23

3 KVS/Maritiem 18

4 GKV Enomics 12

5 OVVO 10

6 BEP 10

7 VEO 4

8 Velocitas 3

 

Volg onze socials!