Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics sluit zaalseizoen sterk af en eindigt op plek 3

In de laatste zaalwedstrijd speelde GKV Enomics de terugwedstrijd tegen Swift. Waar in Pijnacker een bloedstollende kampioenswedstrijd tussen Avanti en DOS (W) werd gespeeld (Dos won, maar Avanti werd kampioen), werd in Gorinchem eens wedstrijd gespeeld die nog slechts om de derde plek ging. Beide ploegen speelden ontspannen, maar toonden wel de wil om te winnen. De beginfase was voor Swift, maar net als in de uitwedstrijd in Middelburg wist GKV Enomics de wedstrijd om te draaien. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid en Swift leek al snel moe gestreden. GKV Enomics won uiteindelijk met 24-20 en verzekert zich zo van de derde plek. Een mooi resultaat na een wisselvallend seizoen, waarin GKV Enomics mede door schorsingen en blessures niet continu het beste van zichzelf heeft kunnen laten zien. Desondanks een seizoen dat perspectief biedt: de selectie is verjongd en op deze basis kan volgend jaar voortgebouwd worden. 

GKV Enomics speelde in dezelfde opstelling als vorige week, aangezien Rachel Romijn en Mats den Besten nog altijd geblesseerd zijn. Bij Swift ontbraken spitsen Jord Bezemer en Stefan den Boer. Swift stond na 2 aanvallen al op 0-2, terwijl GKV Enomics enkele prima kansen miste. Dat was ook het verschil in het eerste kwart: waar GKV Enomics onzuiver was, strafte Swift de fouten van GKV Enomics juist wel af. Guido Messerschmidt wist wel een strafworp te benutten, maar Swift schoot direct de 1-3 raak. Na een mooie aanval schoot Maren van Krieken de 2-3 binnen, direct beantwoord door twee schoten van de spitsheren van Swift: 2-5. GKV Enomics gaf onvoldoende druk op het schot en Swift is bij uitstek een ploeg die daar gebruik van maakt. Tot 5-8 scoorden de ploegen om en om en vond Bart Drost het tijd voor een time-out. GKV Enomics wist dat ze in de uitwedstrijd tegen Swift nu al met 11-3 achter stonden, dus was er nog absoluut geen man over boord.

GKV Enomics ging beter verdedigen, maar met name Menno Kasse trok zich daar weinig van aan. Knappe afstandsschoten en een doorloopbal van zijn kant zorgden dat Swift de voorsprong intact wist te houden tot 8-11. Vlak voor rust scoorden Guido Messerschmidt en Niek van der Weijden echter nog, waardoor de achterstand bij rust slechts 1 doelpunt bedroeg. 

De tweede helft hetzelfde beeld: GKV Enomics kwam steeds beter in de wedstrijd, maar Swift wist nog even van zich af te bijten. Vanaf 11-14 nam GKV Enomics de wedstrijd echt over. De ploeg kreeg overwicht doordat de aanvallende kansen beter werden geselecteerd en Swift steeds moeilijker tot goede kansen kwam. Ook conditioneel leek GKV Enomics een stuk sterker op dit moment. De ommekeer startte met een afstandsschot van Remco Ouwerkerk, gevolgd door een strafworp van Nienke van der Weijden. Schoten van Niek van der Weijden en wederom Remco Ouwerkerk brachten de ploegen voor het eerst sinds 0-0 weer naast elkaar: 15-15. Swift kwam nog 1 keer op voorsprong dankzij een ietwat gelukkige doorloopbal, maar GKV Enomics liet zich niet meer van de wijs brengen. Guido Messerschmidt, Remco Ouwerkerk en Niek van der Weijden knalden van afstand raak en GKV Enomics stond er twee voor. Bij Swift was het geloof verdwenen en GKV Enomics ging met nog meer ontspanning spelen. Een prachtige doorloopbal van Nienke van der Weijden en een heerlijke aanval, afgerond door Maren van Krieken zorgden voor een steeds luidruchtigere Van Rappardhal. Nikki Bos en invaller Jelle Post deelden ook nog mee in de feestvreugde met de laatste drie doelpunten. Eindstand 24-20. 

Een mooie afsluiter van een seizoen waarin het eigenlijk lastig was een doelstelling te formuleren. Zowel degradatie als promotie was ver weg. Een derde plek is een mooie en terechte eindpositie en zo is GKV Enomics in ieder geval ‘best of the rest’ geworden. Op 22 april staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma: GKV Enomics ontvangt dan op het kunstgras van sportpark Molenvliet Valto. Valto is trotse koploper op het veld en is in de zaal met overmacht gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Dat belooft meteen een kraker te worden. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Remco Ouwerkerk 6, Niek van der Weijden 5, Guido Messerschmidt 5, Nienke van der Weijden 3, Jelle Post 2, Maren van Krieken 2, Nikki Bos 1

Eindstand:

1 Avanti 24

2 DOS (W) 24

3 GKV Enomics 18

4 Swift 15

5 Nieuwerkerk 13

6 De Meeuwen 10

7 ODIK 5

8 Pernix 3

Volg onze socials!