Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics start competitie met gelijkspel

Na een prima oefencampagne met over het algemeen keurige resultaten, stond zaterdag dan de eerste competitiewedstrijd thuis tegen KOAG op het programma. De gasten, dit seizoen gepromoveerd naar de overgangsklasse, zijn er op gebrand om te laten zien dat ze het niveau aan kunnen en zullen ziel en zaligheid in de strijd gooien tegen de Gorkumse korfballers. Bij GKV, met een behoorlijk jonge selectie door onder andere een blessure, is het aan onze nieuwe trainer Bart Drost, om de juiste man/vrouw op de juiste plek te krijgen. Een interessante en leuke puzzel.

Nadat de gasten via een wegtrekker als eerste de korf wisten te vinden, was het Niek van der Weijden die namens GKV het eerste doelpunt maakte via een strafworp. Het spel golfde een beetje op en neer, maar steeds met KOAG aan de goede kant van de score. In de 21ste minuut wist Pepijn Kuijntjens via een afstandsschot een gelijke stand op het scorebord te brengen. Pas 3 minuten voor rust lukte het GKV Enomics via doelpunten van Nikki Bos (7-7) en Maren den Besten (8-7) voor het eerst op voorsprong te komen. KOAG maakte weer gelijk door een doelpunt onder de korf, maar Remco Ouwerkerk en Rachel Romijn wisten via afstandsschoten de stand in het voordeel van de thuisploeg om te buigen, waardoor de oranje zwarten met een 10-8 voorsprong naar de kleedkamer gingen.

Na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht. De Gorkummers pakten de draad op met scoren en wisten via doelpunten van Maren den Besten, Maren van Krieken en Guido Messerschmidt op 4 doelpunten voorsprong te komen.. De gasten hadden de moed nog niet opgegeven en bleven lekker mee scoren. Met nog een kwartier op de klok gingen zij er vol in en leek bij GKV de pijp leeg te zijn. In de laatste minuut en met een inmiddels 15-15 tussenstand, dacht invaller Marc Ouwerkerk met een afstandsschot de winst veilig te stellen. Helaas had KOAG het laatste woord. Met nog 30 seconden op de klok werd een afstandsschot de thuisploeg fataal en was de puntendeling een feit, 16-16.

Gemengde gevoelens over een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had moeten worden, maar de eerste punt in binnen. Ondanks de jeugdigheid van de selectie, zag het spel er over het algemeen prima uit. Een compliment is ook wel op zijn plaats voor de dames van GKV, die het verdedigend keurig op orde hadden, slechts 1 doelpunt tegen kregen en daarbij ook scorend hun bijdrage leverden!

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Valto op het programma, zij zijn de competitie prima gestart met een mooie 11-18 uit overwinning op ONDO. De wedstrijd start om 15.30 en wordt voorafgegaan door de uitwedstrijd van het 2de, dat om 14.00 tevens tegen Valto in De Lier speelt.

 

Doelpuntenmakers:

Maren den Besten                           3

Rachel Romijn                                 3

Maren van Krieken                         2

Niek van der Weijden                     2

Pepijn Kuijntjens                             2

Nikki Bos                                           1

Guido Messerschmidt                    1

Remco Ouwerkerk                          1

Marc Ouwerkerk                             1

 

Uitslagen 10 september 2022:

ONDO 1 – Valto 1                                                            11 – 18

GKV | Enomics 1 – KOAG 1                                          16 – 16

Excelsior 1 – Swift 1                                                        19 – 13

KCR 1 – Nieuwerkerk 1                                                  18 – 12

 

Stand na speelronde 1:

OVERGANGSKLASSE D (VELD)

1             Valto 1                                  2

1             Excelsior 1                           2

1             KCR 1                                   2

4             KOAG 1                                1

4             GKV | Enomics 1               1

6             Swift 1                                  0

6             Nieuwerkerk 1                   0

6             ONDO 1                               0

Volg onze socials!