GKV ENOMICS STOOMT OP NAAR TWEEDE PLAATS

GKV ENOMICS won de thuiswedstrijd in een zeer sportieve wedstrijd met ruime cijfers 13 – 18 van hekkensluiter Velocitas en met deze derde overwinning op rij stijgt de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst, 2 punten achter koploper Nieuwerkerk.

De eerste helft konden de korfballers geen potten breken. Kevin van Beest, vorige week goed voor 9 doelpunten, was duidelijk niet in goede doen, ook door een tegenstander, die hem kort dekte en een plan B kwam niet uit de verf.  Doordat de verdediging tegen een matige tegenstander gedisciplineerd verdedigde duurde het nota bene 20 minuten voordat het 1 – 1 werd dankzij een korte kans van Mats den Besten onder de korf en de broodnodige vakwisseling plaats vond. Panagos Iliadis scoorde prompt na een listige pass van Ismay Bussing onder de korf 2 – 2. Verdedigingsfouten zorgde ervoor dat Velociatas telkens 1 punt voorkwam maar Mats den Besten en Niek van der Weijden van afstand nivelleerden. 4 – 4 bij rust.

Na de pauze werden door coach Patrick den Hertog Pepijn Kuijntjes en Anouk van Velsen in de eerste aanval ingezet en met succes.

Pepijn scoorde direct de eerste bal van afstand 5 – 4. Bij 6 – 6 verdient Anouk met een aktie een strafworp, die verzilverd wordt door Mats den Besten 7 – 6 na 10 minuten.

Nienke en Niek van der Weijden zorgden voor een ruimere marge 9 – 6. Velocitas uit Leiderdorp komt terug naar 9 –8 met nog 12 minuten op de klok.

Na overtreding op Nienke van der Weijden scoorde Mats den Besten wederom uit een strafworp 10 – 8. Het sterk opererende eerste verdigingsvak besliste de wedstrijd definitief dankzij Niek van der Weijden met een schot achter de korf en Ismay Bussing mooi vrijgespeeld onder de korf 12 – 8. Met een schot van Nienke de Weijden werd de eindstand 13 – 8.

Aanstaande zaterdag de streekderby uit tegen Vriendenschaar aanvang 16.00 u. De GKV-ers zullen nu wel vanaf de eerste minuut het vizier op scherp moeten hebben om succesvol te zijn.

Doelpuntenmakers:

Mats den Besten 4