GKV ENOMICS TANKT VERTROUWEN TEGEN NIEUWERKERK

Zaterdag 30 oktober trad GKV Enomics voor haar 8e en voorlopig laatste veldwedstrijd aan tegen Nieuwerkerk. Nieuwerkerk staat 2e en is in een spannende titelstrijd verwikkeld met Unitas, GKV Enomics staat na vier nederlagen en drie zeges in de middenmoot. Voor GKV Enomics stond de wedstrijd vooral in het teken van verbetering. Na de historisch grote nederlaag tegen Nieuwerkerk in het openingsweekend (13-31) wilde het team vooral laten zien dat het gegroeid is en zich wel degelijk kan meten met dergelijke tegenstanders. GKV Enomics kwam enorm dichtbij winst, maar helaas voor de Gorinchemmers wist Nieuwerkerk op het laatst nog twee schoten te scoren en werd een doelpunt van GKV Enomics vanwege een overtreding die alleen de scheidsrechter zag, afgekeurd. Eindstand 15-15.

Zo diep in oktober zullen de korfballers nog nooit gespeeld hebben. Tel daarbij op dat het de hele wedstrijd regende en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een moeizame wedstrijd. Voor GKV Enomics niet erg, want het wist van tevoren dat het goed is als het hoge tempo dat Nieuwerkerk graag wil spelen, wat lager komt te liggen. GKV Enomics zorgde er met lange aanvallen voor dat het tempo laag bleef. Nieuwerkerk was daar zichtbaar oncomfortabel mee. Na een gelijk opgaand begin wist GKV Enomics via 2-2 een voorsprong van 2 punten te pakken, 2-4. Een belangrijke rol voor Niek van der Weijden en Niels Huisman, met mooie goals en sterk verdedigend werk. Nienke van der Weijden zorgde er met een spatzuiver afstandschot voor dat GKV Enomics zelfs op 3-6 voor kwam. Vanaf dat moment stokte de aanval van GKV Enomics enigszins en Nieuwerkerk kreeg wat meer energie. Twee snelle doelpunten betekenden een 5-6 ruststand.

Na de rust enkele wissels bij Nieuwerkerk en die hadden meteen effect. Invallers Miriam Swart en Jop Brouwer zorgden voor pit en energie en leken de wedstrijd om te keren. Ondertussen was ook het publiek van Nieuwerkerk achter de thuisploeg gaan staan, hoewel die zich af en toe ook vooral tegen de spelers van GKV Enomics keerden. Ook de spelers en trainer van Nieuwerkerk waren af en toe hun frustraties niet de baas. GKV Enomics hield het hoofd koel en waar dit normaal een moment is waarop Nieuwerkerk door weet te drukken, slaagde GKV Enomics erin bij te blijven. Invalster Kelly de Bruin was met twee schoten erg belangrijk voor haar club, net als Nienke van der Weijden, die Miriam Swart het vuur aan de schenen legde.

Het werd richting het einde stuivertje wisselen, maar het was GKV Enomics dat de langste adem leek te hebben. Niels Huisman bekroonde een sublieme wedstrijd met de 13-15. Op dat moment nog 4 minuten te spelen. Pech voor GKV Enomics, of kwaliteit van Nieuwerkerk, wie zal het weten, maar Babette Blok, die tot dat moment niet in de wedstrijd zat, wist in 1 minuut plots 2 keer van afstand raak te schieten, waardoor de ploegen weer gelijk stonden. Een lange aanval van GKV Enomics volgde daarop, bekroond door de 15-16 van Mats den Besten, maar die werd om onverklaarbare redenen afgekeurd wegens een vermeende overtreding onder de korf. Nieuwerkerk speelde hierna nog een lange aanval met veel kansen, maar wist de korf niet te vinden. Al met al een verdiend gelijkspel. GKV Enomics helpt hiermee vooral Unitas, dat nu drie punten los staat op de eerste plek. GKV Enomics sluit een bijzonder moeizaam veldseizoen dan toch af met veel vertrouwen. Vertrouwen zal de ploeg nodig hebben, want in de zaal speelt GKV Enomics voor het eerst sinds 2016 weer in de Hoofdklasse. De eerste tegenstander daar is wederom, Nieuwerkerk, dat uit zal zijn op revanche. De wedstrijd wordt op 20 november om 19:30 uur in de van Rappardhal gespeeld en belooft een spektakelstuk te worden.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niels Huisman 4, Nienke van der Weijden 4, Niek van der Weijden 2, Kelly de Bruin 2, Kevin van Beest 1, Mats den Besten 1, Rachel Romijn 1

Stand:

1 Unitas 16

2 Nieuwerkerk 13

3 KVS/Maritiem 12

4 OVVO 7

5 GKV Enomics 7

6 BEP 6

7 VEO 3

8 Velocitas 0

X