Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics verliest wederom van Excelsior

Voor de tweede keer dit seizoen trekt GKV Enomics net aan het kortste eind tegen Excelsior. Tegen de achterverdedigende ploeg uit Delft is GKV Enomics nooit goed in het aanvalsspel gekomen. Op een snelle voorsprong in het begin van de wedstrijd na heeft Excelsior vrijwel de hele wedstrijd een kleine marge gehad. Tien minuten na rust wist GKV Enomics nog even op gelijke hoogte te komen, met name door goed verdedigend werk. GKV Enomics wist dat echter niet vol te houden en Excelsior liep uit naar 4 doelpunten voorsprong en won uiteindelijk met 14-12. Een bijzonder matige score gezien de ideale weersomstandigheden. 

Beide ploegen maakten het elkaar in het begin van de wedstrijd niet erg moeilijk. Excelsior kwam met een droog schot op 1-0, GKV Enomics vervolgens met drie droge schoten op 1-3. Excelsior had het achterverdedigen weer tot een kunst verheven en GKV Enomics kreeg het daar steeds lastiger mee. Andersom gaf GKV Enomics nauwelijks druk op het schot van Excelsior en kreeg vier afstandsschoten op rij tegen: 5-3. Bart Drost was vroeg in de wedstrijd genoodzaakt een time-out te nemen om de spelers wakker te schudden. Aanvallend kreeg GKV Enomics het maar niet opgelost en ondanks dat er geen schotklok is, nam GKV Enomics toch noodschoten vanaf buiten de 6 meter zonder rebound. Rachel Romijn schoot gelukkig zo’n bal raak en zorgde voor de 5-4, maar Excelsior drukte het overwicht vervolgens verder uit in doelpunten: 7-4. De ploegen gingen met 8-6 rusten.

Op zich niets aan de hand, twee doelpunten kan je zo overkomen, ware het niet dat GKV Enomics de oplossing op het achterverdedigen maar niet wist te vinden. Gelukkig had GKV Enomics het verdedigend wel onder controle in deze fase en uiteindelijk kwam het zelfs langszij bij 9-9. Ondanks dat de belangen niet gigantisch waren, kreeg de wedstrijd wel een grimmig sfeertje. GKV Enomics was de emoties vaak niet de baas, niet zelden door vreemde beslissingen van de arbiters. De ploegen waren het vaak niet eens met de scheidsrechters, en de scheidsrechters vaak ook niet met elkaar. Dat resulteerde in een gefrustreerd GKV Enomics dat uiteindelijk twee gele kaarten kreeg, een voor trainer Bart Drost, en een voor een speler, al weet niemand aan wie die gegeven werd. 

De slotfase was vervolgens helaas voor Excelsior. Vier doelpunten op rij maakten nog geen einde aan de wedstrijd, maar de overwinning voor GKV Enomics was daarmee wel heel ver weg. Pepijn Kuijntjes counterde nog met de 13-10, maar Excelsior direct met de 14-10. Invaller Mats den Besten gaf GKV Enomics nog hoop met twee snelle treffers, maar het bleef bij 14-12. Een wedstrijd waar lering uit moet worden getrokken. GKV Enomics zal volwassener om moeten gaan met dit soort tegenstanders. Volgende week wacht weer een team dat alles uit de kast zal trekken om de punten te pakken. Dan komt ONDO naar Gorinchem, zij strijden voor een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar, waar GKV Enomics sowieso al deel van uit zal maken. Guido Messerschmidt en Mats den Besten spelen dan hun laatste thuiswedstrijd voor het Gorinchemse publiek. 

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Pepijn Kuijntjes 3, Mats den Besten 2, Rachel Romijn 2, Niek van der Weijden 2, Guido Messerschmidt 1, Remco Ouwerkerk 1, Nienke van der Weijden 1. 

Stand:

1 Valto 21

2 Excelsior 17

3 Swift 16

4 GKV Enomics 12

5 Nieuwerkerk 11

6 ONDO 7

7 KOAG 6

8 KCR 6

Volg onze socials!