Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKV Enomics verslaat Nieuwerkerk: wedstrijd met 2 gezichten

GKV Enomics heeft de wedstrijd tegen Nieuwerkerk voor de tweede keer dit jaar in een overwinning omgezet. Net als in september op het veld ging dat bijzonder moeizaam en werd lange tijd tegen een achterstand aangekeken. Nieuwerkerk beet de hele wedstrijd van zich af en GKV Enomics liet eigenlijk de kaas van het brood eten. Met het inbrengen van aanvoerder Niek van der Weijden, die vanaf de bank begon, draaide GKV Enomics de wedstrijd om en toen werd ook duidelijk wat de krachtsverhoudingen zijn. Uiteindelijk een ruime overwinning: 27-19.

De eerste aanval was het meteen raak via een vrije bal van Maren den Besten. Dat was de enige voorsprong die GKV Enomics in de eerste helft zou hebben. Bart Huijser van Nieuwerkerk noteerde met zijn eerste afstandsschot de 1-1. Het andere vak van GKV Enomics had zijn huiswerk ook niet goed gedaan. Nieuwerkerk heeft moeite met doelpunten maken, dus moeten er geen strafworpen worden weggegeven. Dat gebeurde echter wel en Nieuwerkerk nam brutaal de voorsprong bij 1-3. Maren van Krieken maakte de 2-3, maar Nieuwerkerk met de 2-4 via Mika de Ruiter. Van zijn handen zouden er in de eerste helft nog veel volgen. Een strafworp van Rachel Romijn en een schot van Pepijn Kuijntjes brachten de ploegen weer naast elkaar. De hele eerste helft zou zo verlopen: Nieuwerkerk dat op voorsprong van 1, 2 of 3 punten kwam, en GKV Enomics dat telkens het gaatje net wel, net niet dichtte.

Het initiatief lag dus bij Nieuwerkerk en dat was hun verdienste. Mika de Ruiter was een plaaggeest voor de Gorinchemse defensie. Het verdedigingsvak van GKV Enomics slaagde er niet in om de Nieuwerkerkse aanval te ontregelen en de snelle spits van Nieuwerkerk had er bij een stand van 8-10 al 5 in liggen. Maren den Besten (2), Mats den Besten en Nienke van der Weijden zorgden tussendoor voor Gorinchemse treffers. Bij 8-11 nam Bart Drost een time-out en zijn woede was door de heen te horen. Nieuwerkerk is een erg jong team, maar het was GKV Enomics dat als pupillen stond te spelen.

Na de 8-12 een kleine tussensprint van GKV Enomics. Doelpunten van Nienke van der Weijden, Guido Messerschmidt, Pepijn Kuijntjes, Rachel Romijn en Maren van Krieken brachten weer energie in de Van Rappardhal. Het lukte GKV Enomics echter niet de schade volledig te herstellen en bij de rust keek men nog tegen een 13-14 achterstand aan. Nieuwerkerk kwam de kleedkamer sterker uit en liep meteen weer naar 13-16 uit. Mats den Besten met een schot achter de korf zette de achtervolging van GKV Enomics wederom in gang en deze keer was het menens. Maren den Besten met haar tweede vrije bal en Remco Ouwerkerk met een strafworp brachten de ploegen weer naast elkaar, en vanaf nu was het GKV Enomics dat de dienst uitmaakte. Niek van der Weijden had het veld betreden en verdedigend legde hij Mika de Ruiter aan banden en aanvallend zorgde hij ervoor dat de thuisploeg eindelijk schoten kon gaan herhalen.

In het andere vak was het Mats den Besten die GKV Enomics voor het eerst sinds de 1-0 op voorsprong schoot, gevolgd door een vrije bal van Nienke van der Weijden (18-16). Wederom een vrije bal van Maren den Besten en een korte kans van Niek van der Weijden en prompt stond GKV Enomics vier punten voor. De ploeg was verbaal meer aanwezig en Nieuwerkerk zakte volledig weg. Veel parallellen met de overwinning tegen De Meeuwen van twee weken geleden: ook die ploeg zette GKV Enomics de eerste helft gigantisch onder druk, maar kon die energie niet een hele wedstrijd opbrengen. Ook bij Nieuwerkerk was het verzet inmiddels gebroken. Een schitterende doorloopbal van Guido Messerschmidt deed het Gorinchemse publiek nog op de banken staan: 21-16. GKV Enomics zou dit niveau het restant van de wedstrijd vasthouden en uiteindelijk met 27-19 winnen.

Een wedstrijd met twee gezichten dus, die helaas ook weer ontsierd werd door de nodige consternatie. Wederom kunnen we daarvoor het arbitrale duo aankijken, dat te pas en te onpas het fluitje gebruikte, wat de beide ploegen zichtbaar frustreerde. De eerste helft in het nadeel van GKV Enomics, de tweede helft in het nadeel van Nieuwerkerk. Uiteindelijk is het GKV Enomics dat als laatste lacht en zich dus herstelt van de nederlaag tegen Avanti. Datzelfde Avanti versloeg Pernix met 18-32, terwijl Odik de eerste punten pakte tegen De Meeuwen (23-26). Swift en Dos (W) speelden niet en daardoor klimt GKV Enomics twee plekjes op de ranglijst (met dus wel een wedstrijd meer gespeeld dan Swift en Dos (W)). Op 14 januari 2023 speelt GKV Enomics de volgende wedstrijd: uit tegen Dos in Westbroek.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Mats den Besten 5, Maren den Besten 5, Nienke van der Weijden 4, Maren van Krieken 3, Guido Messerschmidt 3, Remco Ouwerkerk 2, Rachel Romijn 2, Pepijn Kuijntjes 2, Niek van der Weijden 1.