GKV Enomics weet de koploper niet te verrassen

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de 6e speelronde van het veldseizoen voor GKV Enomics. Na de teleurstellende nederlaag tegen streekgenoot Vriendenschaar vorige week, moest nu de trotse koploper Nieuwerkerk bestreden worden. Nieuwerkerk had de eerste 5 wedstrijden gewonnen en is torenhoog favoriet voor de titel. Hoewel GKV Enomics lang bij kon blijven, maakte Nieuwerkerk die favorietenrol uiteindelijk duidelijk waar en versloeg het de Gorinchemmers met 22-17.

Het regende al de hele dag in Nieuwerkerk aan den IJssel, en vanaf het startsignaal om 15:30 is het daar nooit mee opgehouden. Dat betekent een gladde bal, en meestal ook minder mooi spel. Toch gingen beide ploegen voortvarend van start. Er werd vrijwel om en om gescoord met een sterke Niek van der Weijden aan de kant van GKV Enomics, in de beginfase al verantwoordelijk voor drie doelpunten. Aan Nieuwerkerkse zijde was het vooral de van Oranje Wit overgekomen Jop Brouwer die van zich liet horen.

Bij 8-8 wist GKV Enomics het eerste gaatje te slaan. De ploeg verdedigde sterk, speelde de beste helft van het seizoen en kwam dus zelfs met 8-10 voor. Bij 10-11 werden de kleedkamers opgezocht, met GKV Enomics dus als verrassende leider. Op het gladde veld durfde de ploeg veel druk te geven waardoor Nieuwerkerk niet altijd de kansen kon nemen die het graag wil, terwijl de Gorinchemmers zelf geduldig genoeg bleven om de goede kans af te wachten.

De rust bleek echter een keerpunt in de wedstrijd te worden. Kevin van Beest schoot nog de 10-12 binnen, maar daarna glipte de wedstrijd letterlijk en figuurlijk uit de handen van GKV Enomics. Een tussensprint van 7-0, waarbij GKV Enomics veel verdedigende fouten maakte en zelf geen vuist kon maken, betekende 17-12 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een gelijk opgaand einde betekende een 22-17 overwinning voor Nieuwerkerk. Volgende week komt KVS/Maritiem, de huidige nummer 2, op bezoek bij GKV Enomics. Een wedstrijd die gewonnen zal moeten worden, wil GKV Enomics uit de gevarenzone blijven. De foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.

Doelpuntenmakers: Niek van der Weiden 5, Kevin van Beest 4, Nienke van der Weijden 2, Maren den Besten 2, Pepijn Kuijntjes 2, Mats den Besten 1, Suzanne Kuipers 1.

Stand:

1 Nieuwerkerk 12

2 KVS/Maritiem 8

3 Unitas 7

4 Ovvo/de Kroon 6

5 GKV Enomics 6

6 BEP 5

7 Vriendenschaar 4

8 Velocitas 0

X