GKVEnomics strijdend ten onder tegen koploper Nieuwerkerk

Zaterdag op Molenvliet met behoorlijk veel publiek een boeiend duel van GKVEnomics, tegen favoriet voor de titel Nieuwerkerk, waarbij met veel vechtlust goed partij werd gegeven, maar uiteindelijk toch met 18 – 21 de meerdere moest erkennen in de koploper.

Zonder de geblesseerde Kevin van Beest (hamstring) en Stefan den Breejen (knie) startten de Gorcumse korfballers met Ferry Gruiters in de basis. Nieuwerkerk begon sterk en wist de aanvallen van GKV’ers behoorlijk te ontregelen. Bij 2 – 2 na 10 minuten spelen liep de koploper uit naar 2 – 6. GKV Enomics kwam goed terug; ging aanvallend goed naar de mogelijkheden spelen en kreeg verdedigend meer grip op de Nieuwerkerkse aanval.

Via afstandsschoten van Ferry Gruiters, Niels Huisman en Ismay Bussing werd de achterstand verkleind tot 5 – 7.

Ferry Gruiters als rebounder, telkens in de ruimte vrijgelaten door de Nieuwerkerkse verdediging om zo de GKV aanvallen te ontregelen, profiteerde en zorgde samen met, Maren en Mats den Besten voor een 8 – 7 voorsprong met nog 5 minuten te gaan. Nieuwerkerk boog de stand om in 8 – 9, maar weer was het Ferry Gruiters die met zijn vierde treffer van halve afstand 9 – 9 scoorde.

In de laatste 2 minuten wist Nieuwerkerk toch nog 2 keer te scoren 9 – 11.

Na rust bleef de achterstand 2 punten tot 12 – 14,

maar toen vergrootte Nieuwerkerk na 14 minuten de marge naar 4 punten 12 – 16.

De Gorcummers bleven knokken voor een beter resultaat.

Niek van der Weijden scoorde het mooiste doelpunt van de wedstrijd met een doorloopbal 13 – 16. Na twee fraaie treffers van Niels Huisman en een koel benutte kans door Maren den Besten kwamen bij de stand 16 – 20 Guido Messerschmidt en Simone Voskuijl in de ploeg in een ultieme poging het tij te keren. Guido zorgde voor meer reuring en scoorde prompt 17 – 20 van achter de korf, maar dichterbij kwam het hardwerkende Gorcums achttal niet.

Met nog een doelpunt van Niels Huisman kwam de eindstand op 18 – 21.

Zaterdag speelt het eerste team van GKVEnomics tegen VEO in Voorburg. Alle foto’s van de wedstrijd staan HIER

Doelpuntenmakers bij het eerste:

Ferry Gruiters 4;Niels Huisman 4;Maren den Besten 3;Mats den Besten 2;Guido Messerschmidt 1;Ismay Bussing 1;Kelly de Bruin 1;Niek van der Weijden 1;Nienke van der Weijden 1

Uitslagen Overgangsklasse C

GKVEnomics – Nieuwerkerk 18 – 21