GKVENOMICS VERLIEST EERSTE ZAALWEDSTRIJD

Zaterdag verloor GKVEnomics bij haar debuut in de hoofdklasse met 18 – 31 van Nieuwerkerk na een 11 – 15 ruststand. Helaas door de corona maatregelen in een lege (zonder publiek) in plaats van volle van Rappardhal. De GKV supporters maakten veel gebruik van de live stream om toch de wedstrijd te kunnen zien.

Door corona gevallen c.q. gedwongen quarantaine gevallen was de voorbereiding verre van optimaal en was de selectie zaterdag nog behoorlijk uitgedund.  Beide ploegen startten de wedstrijd in een zeer hoog tempo en in de eerste helft ging het lang gelijk op. Het kostte de Gorcummers veel energie maar het  lukte om het de ploeg uit Nieuwerkerk bij te benen.

Via 4 – 4 mede dankzij een schot van Rachel Romijn en een fraaie doorloopbal van Nienke van der Weijden werd het  8 -8 dankzij treffers van wederom  Rachel Romijn via een korte kans en afstandsschoten van Kelley de Bruin, Kevin van Beest en Nienke van der Weijden.

Het verdedigingsvak ging aanvallend steeds stroever draaien, wat Nieuwerkerk de kans bood om een gaatje te slaan 9 – 12. Kevin van Beest en aanvoerder Niek van der Weijden zorgden nog voor 11 – 12, maar in de resterende 4  minuten voor rust vergrootte Nieuwerkerk de marge 11 – 15.

Na rust was het Niek van der Weijden,  die onder de korf nog 12 – 16 scoorde, maar de GKV aanvallen verloren intensiteit en het was Nieuwerkerk, dat  gemakkelijk uitliep naar 12 – 20. Voor Niek van der Weijden die nog niet fit was na ziek te zijn geweest kwam Guido Messerschmidt in de ploeg.   Bij 13 – 26 wist GKV drie maal achtereen te scoren via afstandsschoten van Mats den Besten, Kelley de Bruin en Kevin van Beest  (16 – 26). Daarna was het weer Nieuwerkerk, de ploeg met de ambitie rechtstreeks of via de play offs in de league te gaan spelen, die de eind score uiteindelijk naar 18 – 31 tilden.

Zaterdag speelt het standaardteam van GKVEnomics uit tegen Tempo in Alphen a/d Rijn en zal zich tegen deze ex league ploeg willen revancheren.

Doelpuntenmakers;

Kevin van Beest 4