GKVENOMICS WINT STREEKDERBY

In de eerste zaal – kompetitiewedstrijd in de Overgangsklasse D  verdiende winst van GKVEnomics tegen streekgenoot Vriendenschaar uit H’veld – Giessendam  met 28 – 24, na een 13 – 12 ruststand.

Met Jan Ouwerkerk  en Menno Kop als coaches, begon het GKV standaardteam deze thuiswedstrijd in de Van Rappardhal met veel inzet en kwam met 4 – 2 voor dankzij rake treffers van Nienke van der Weijden, Panagos Iliadis en twee benutte strafworpen door Niek van der Weijden

Vriendenschaar nivelleerde. GKV verdedigde sterk en dat gaf de GKV aanval de tijd weer op voorsprong te komen.

Schoten van Ismay Bussing, Mats den Besten en Niek van der Weijden  zorgden na 14 minuten voor een 8 – 5 tussenstand.

Doelpunten van Suzanne Kuipers en Pepijn Kuijntjes  en een fraaie doorloopbal van Nienke van der Weijden

zorgden voor 11 – 7 met nog 6 minuten te gaan.

Vriendenschaar scoorde 2 keer in 1 minuut  11 – 9.

Maren den Besten  in de ploeg. Ruststand 13 – 12.

Na de rust bleef de marge twee punten in het voordeel van de Gorcummers. . Bij 15 – 13 werd Kevin van Beest  in de aanval ingezet en dat gaf nieuwe impulsen.

Beide ploegen kwamen scorend op stoom, ook door talrijke strafworpen. Bij Vriendenschaar waren vooral door de loepzuivere spits Julian Voorwinden en ook Christian Brouwer die scorend het beeld bepaalden.

GKVEnomics moest het van het collectieve scorend vermogen hebben.  Suzanne Kuipers en Nienke van der Weijden  beide goed op dreef en Kevin van Beest met een prima invalbeurt, en man of the match Niek van der Weijden  zorgden voor een 19 – 15 tussenstand met nog 8 minuten te gaan. Vriendenschaar kwam telkens op 3 punten, maar steeds lukte het de Gorcumse korfballers met gevarieerd aanvalsspel veel gevaar te stichten en de korf te vinden en daarmee  de marge weer naar 4 doelpunten te tillen.

Eindstand  28 – 24. Na de onrustige weken door het tussentijds ontslag van Patrick den Hertog, een verdiende overwinning, terecht met luid applaus zeer gewaardeerd door de supporters.

Zaterdag speelt GKVEnomics uit in Middelburg tegen Swift, de torenhoge favoriet voor de titel.

Doelpuntenmakers:

Niek van der Weijden 9

Mats den Besten  7

Nienke van der Weijden 4

Suzanne Kuipers 3

Kevin van Beest 2

Pepijn Kuijntjes 1

Ismay Bussing 1

Panagos Iliadis 1

Uitslagen Overgangsklasse D:

VEO – Sporting Trigon 23 – 26

VALTO – Swift 19 – 30

KVS – HKVEibernest 19 – 16

GKVEnomics – Vriendenschaar 28 – 24

X