Zoek
Sluit dit zoekvak.

GKVEnomics zet opmars voort na winst op KVS

GKVEnomics  won zaterdag in de goed bezette  Van Rappardhal met 17 – 13 van KVS en doet daarmee uitstekende zaken in de Hoofdklasse, door verder afstand te nemen van de ploegen in de onderste regionen, waaronder KVS en de positie op de ranglijst op de vierde plaats te  versterken. Het team van coach Bart Drost kampt met nogal wat blessures maar gelukkig  is Kelsey Hille weer hersteld. De eerste helft verliep stroef. De aanval van beide teams hadden veel moeite de korf te vinden, mede doordat het spel vaak ontregeld werd in de korfzone. Na goede mogelijkheden voor de GKV aanval was het KVS dat met 0 – 2 voorkwam. Bij 2 – 4 waren het Maren van Krieken met en schot en Nikki Bos via een rake strafworp 4 – 4. Ruststand 5 – 5.

Na de pauze pakte GKVEnomics met veel inzet en beter aanvalsspel direct het initiatief.  Binnen één minuut scoorde aanvoerder Niek van der Weijden via een doorloopbal en Nikki Bos met een schot van afstand  7 – 5. .  Bij 8 – 7 waren  het Jelle Post  van afstand en Jesse van Ginkel  die na een mooie aanval scoorden 10 – 7. Verdedigend deden de GKVers collectief uitstekend werk.  Met twee doelpunten in de 15e minuut van Maren van Krieken eerst uit een strafworp en vervolgens uit een korte kans na geweldig afvangwerk werd een marge van 4 punten opgebouwd 12 – 8.

Wissels bij KVS in de aanval hadden geen effect. GKV hield verdedigend de controle.

Aanvallend met veel beweging en snelle passing kon KVS de Gorcunmse korfballers  niet meer bijbenen. Jesse  van Ginkel en Pepijn Kuijntjes,  beide met een raak schot achter de korf vergrootte de voorsprong naar 15 – 9. Wissel Marc Ouwerkerk net in het veld  gekomen scoorde 16 – 10 met nog 6 minuten op de klok. Bij KVS liepen de frustraties hoog op resulterend in een gele kaart voor aanvoerder Jarmo Jongeman. Eindstand 17- 13.

De ploeg van Bart Drost speelde weer met een bewonderenswaardige teamspirit en collectieve intensiteit wat het thuispubliek bijzonder waardeerde. . 

Komende zaterdag speelt ons GKVEnomics uit in Dordrecht  tegen koploper  DeetosSnel 1; nog zonder puntenverlies en met 5  punten voorsprong op de nummer twee.

In de eerste competitie wedstrijd thuis werd het voor het Gorcumse standaardteam een afstraffing 14 – 27. Maar GKVEnomics  heeft zich daarna goed hersteld. Tot dusver was er geen ploeg die het Deetos echt moeilijk kon maken.. Een mooie uitdaging voor  de Oranje Zwarte formatie.

UITSLAGEN:

GKVEnomics – KVS                 17 – 13
Sporting Delta – VALTO            19 – 21
Swift – DeetosSnel                    17 – 20
De Meervogels – Nieuwerkerk  20 – 16

STAND Hoofdklasse – HKB

DeetosSnel                                8 – 16
VALTO                                        8 –  11
De Meervogels                          8 –  10   
GKVEnomics                              8 –    9/
Sporting Delta                           8 –    5
Nieuwerkerk                              8 –    5  
Swift                                          8 –    4
KVS                                            8 –    4

Volg onze socials!