Search
Close this search box.

GLORIEUZE OVERWIINING VAN GKVENOMICS TEGEN TEMPO 28 – 26

Zaterdag behaalde het standaardteam van GKVEnomics in een van begin tot eind bijzonder intense wedstrijd een glorieuze 28 – 26 overwinning op TEMPO.

Voor Mats den Besten die enkele weken is uitgeschakeld vanwege een knieblessure speelde Guido Messerschmid. De start was direct overrompelend. Ferry Gruiters en Nienke van der Weijden openden de score 2 – 0. Vijf minuten later 6 – 1 op het scorebord dankzij een schot en een benutte strafworp door  Niek van der Weijden en een dubbelscore van Kevin van Beest met een schot van ver en een korte kans achter de korf. De ploeg uit Alphen a/d Rijn, twee jaar geleden nog uitkomend in de korfbal league, herstelde zich via  7 – 3 , en na een doelpunt van  Rachel Romijn 8 – 3, naar  8 – 5 met nog 10 minuten op de klok Bij 9 – 6 was het eerst Kevin van Beest, die van afstand scoorde en vervolgens Guido Messerschmidt, die onder de korf een kans wist te verzilveren en daarna Kevin van Beest die met een magnifieke doorloopbal de score naar 11 – 6 tilde. Tempo kwam voor rust nog een aantal keren tot op 3 punten, maar telkens wist de thuisploeg bij de vakwisseling de marge op 4 doelpunten te houden, dankzij doelpunten van Kevin van Beest en Maren de Besten, beide van afstand en Nienke van der Weijden, na een ongeoorloofde blokkade  uit een strafworp. Ruststand 15 – 11.

Na de pauze behield ons eerste in eerste instantie de ruime voorsprong dankzij Maren de Besten die 2 korte kansen heel slim benutte en 2 maal door de ondanks drie verschillende verdedigers niet te stuiten  Kevin van Beest, die ondanks drie verschillende verdedigers niet te stuiten was,  19 – 14 na 6 minuten. TEMPO verhoogde de druk en kwam 6 minuten later terug tot een marge van twee doelpunten 19 – 17. De GKVers bleven verdedigend maximale druk geven en keihard werken voor een goed resultaat. Wederom Kevin van Beest met een dubbelscore en Maren van Besten,  via een strafworp, gaven de Gorcummers weer meer lucht 22 – 17 met nog 10 minuten te gaan. Weer kwam TEMPO terug tot op 2 punten 22 – 20. De GKV supporters zorgden voor de nodige steun.  Met wissel Niels Huisman in de verdediging kon Guido Messerschmid 2 keer van afstand de trekker overhalen; 24 – 20 met nog 6 minuten te gaan.  TEMPO gaf  nog steeds niet op 24 – 22. Maren de Besten en man of the match Kevin van Beest  beide uit een vrije bal, zorgden voor 26 – 23. Nienke van der Meijden en Rachel Romijn zorgden van afstand voor de 28 – 26 eindoverwinning, luidt bejubeld door de oranje zwarte supporters. . Een meer dan verdiende zege voor het Gorcumse standaard team dankzij een formidabele team spirit gekoppeld aan een hoog scoringspercentage en stijgt daarmee naar de tweede plaats in de poule.

Komende zaterdag, de uitwedstrijd  tegen Sparta Zwolle. Thuis werd het een ruime 21 – 13 zege voor de GKVers, maar Sparta zal zich thuis niet zomaar gewonnen geven.

Doelpuntenmakers bij GKVENOMICS:

Kevin van Beest 10

Maren den Besten 5

Nienke van der Weijden 4

Guido Messerschmid 3

Rachel Romijn 3

Niek van der Weijden 3

Ferry Gruiters 1

 

Uitslagen:

GKVEnomics – Tempo 26 – 24

 

Stand Hoofdklasse Poule B:

Mid Fryslan 3 – 6

GKVEnomics 3 – 4

TEMPO 3 – 2

Sparta 3– 0

 

Volg onze socials!