Het eerste knokt zich naar 15-13 overwinning

Zaterdag in de degradatie strijd een uiterst belangrijke overwinning van ons eerste thuis op Molenvliet tegen Vriendenschaar met 15 – 13.

Met een verdienstelijk spelende Kim op de plaats van de nog niet fitte Nienke ging  de wedstrijd in de eerste 10 minuten gelijk op en met 2 afstandsschoten van Kevin en 1  van Niek was de stand 3 –3. Vriendenschaar werd aanvallend sterker en kwam daarna snel met schoten van afstand voor 3 – 5 voor.

Ook na de vakwissel was Vriendenschaar de betere ploeg die regelmatig  4 tot 5 kansen uit de aanval wist te creëren terwijl het bij ons eerste vaak tot 1 schots aanvallen beperkt bleef. De verdediging hield 10 minuten stand maar in de 23e en 27e minuut scoorde Vriendenschaar en liep uit naar 3 – 7. Bij 4 – 8 scoorde Kevin 5 – 8. Vriendenschaar direct op 5 – 9.  Met nog twee minuten te gaan wisten Niek van afstand en daarna de goed spelende  Kim, door een treffer onder de korf, de achterstand bij het rustsignaal tot 7 – 9 te beperken.

Na de rust met de sterk in de rebound spelende  Panagos op de plaats van Ferry trok ons eerste het initiatief naar zich toe en kreeg een boost dankzij twee treffers van Ismay in de eerste twee minuten 9 – 9.

Drie minuten later werd Niek bij een actie getorpedeerd, resulterend in een gele kaart voor zijn tegenstander en een strafworp die verzilverd werd door Mats. 10 – 9. Een minuut later, in de 5e minuut  was het weer raak, dankzij een afstandsschot van Mats 11 – 9. De GKV aanval stokte. Vriendenschaar scoorde 11 – 10. De verdediging stond goed en maakte geen fouten.  Kevin  weer in het veld scoorde uiteindelijk  de belangrijke 12 – 10 in de 17e minuut.

Mats, de man of the match, scoorde vervolgens tweemaal achtereen met fraaie korte kansen uit sprong de en tilde de stand naar 14 – 10, met nog 9 minuten te gaan. Vriendenschaar zette nog een keer aan en kwam terug tot 14 – 12 met nog 3 minuten te gaan. Mats in de mangel genomen door twee heren  bij een doorbraak scoorde de beslissende strafworp 15 – 12. Eindstand 15 – 13.

Alle foto’s zijn HIER te zien.

GKVEnomics – Vriendenschaar 15 – 13

HKC – Merwede 19 – 17