In memoriam Gieneke

Op donderdagavond 15 augustus bereikte ons het droevige bericht dat Gieneke van der Giessen op 72 -jarige leeftijd is overleden. Gieneke is jaren lid geweest van onze vereniging. Zij heeft vroeger zelf ook gekorfbald met haar echtgenoot Peter, waarmee ze meer dan 50 jaar getrouwd is geweest en helaas in januari 2018 overleed.

Tijdens haar lidmaatschap heeft Gieneke zich altijd actief ingezet als vrijwilligster op velerlei gebieden. Zij heeft jaren met Peter het klaverjassen bij GKV geregeld. Peter was van de puntentelling en Gieneke van het inkopen van de prijzen. En tijdens deze gezellige avonden speelden zij zelf ook graag een potje mee.

Ondanks de verhuizing naar Hardinxveld-Giessendam in 1972 en de geboorte van hun zonen Richard en Robin bleven Gieneke en Peter hun GKV trouw en waren zij altijd bij GKV te vinden. Vanaf 2006 zorgen Gieneke samen met Peter voor het afdrukken en het verspreiden van de Boemel en later ook de Konvokatio. Het was altijd een gezellige bedoening om onder leiding van Gieneke en Peter de Boemel te rapen in de kantine. Gieneke had echt een groot gevoel voor humor en haar lach werkte heel aanstekelijk.

Ook heeft Gieneke veel kantinediensten op zaterdagmorgen gedaan. Als Peter dan de velden uit moest leggen, ging Gieneke mee naar GKV en was zij in de keuken te vinden om de eitjes te koken, de broodjes te bakken en de vroege vogels met een warme glimlach van een kop koffie te voorzien.

Naast alle activiteiten was Gieneke een hele trouwe supportster van GKV 1 en 2. Samen met haar korfbalvriendinnen was ze bijna elke thuiswedstrijd aanwezig om GKV aan te moedigen.

Helaas was het door haar ziekte niet meer mogelijk om naar de wedstrijden te komen kijken. We hebben voor ons 90-jaar bestaan nog dankbaar gebruik mogen maken van haar perfect werkende geheugen: zij wist nog heel veel namen van oud-leden op te noemen, die ons echt waren ontschoten.

Lieve Gieneke, wij gaan jou heel erg missen. Jouw aanwezigheid, jouw hartelijkheid, jouw gezelligheid, jouw betrokkenheid, jouw stralende lach en bovenal jou als mens.

Onze Gien, met een groot GKV-hart, is er niet meer en daar zijn wij oprecht door geraakt.

Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Het bestuur van GKV Enomics

Bekijk hier de rouwkaart van Gieneke

X