Search
Close this search box.

In memoriam Henk Korteland

Deze week kregen we het verdrietige bericht dat GKV-er Henk Korteland op 22 juni 2024 overleden is. Henk was vanaf 1992 lid van onze vereniging. Hij kwam vanwege zijn werk in Gorinchem wonen en maakte de overstap van CKC Kinderdijk in Alblasserdam naar GKV.

Henk was nog wel even actief als korfballer, maar dat duurde niet lang, hoewel het hem in 1993 toch nog lukte om kampioen te worden.

Wij herinneren hem ons vooral als trainer-coach van onze jeugdteams. Niet de hele jonge jeugd, maar veel toenmalige C-, B- en A-spelers kregen trainen van hem. Henk vormde samen met o.a. Dick van Asperen en Hans van der Weijden sterke koppels die de jeugd niet alleen veel leerden, maar ook voor ontspanning en plezier zorgden. Henk was altijd in voor uitstapjes en activiteiten, zoals de beroemde B/C-kampen.

In die jaren maakte Henk ook deel uit van de Technische Commissie van GKV. Henk was ook nog actief bij de senioren. Met de toenmalige hoofdtrainer Paul Marseille, en daarna Jan Tromp, was hij coach van GKV 2 en teamleider van GKV 1.

In 2010-2011 was Henk met Hans van der Weijden trainer-coach van de B1. Met dat team werden Henk en Hans tweede tijdens het kampioenschap van Nederland voor 1e klasse B-teams. Een bijzondere prestatie, waar Henk terecht heel trots op was. In dat team speelden o.a. Niek en Nienke van der Weijden en Mats den Besten.

Het ging in die periode niet zo goed met zijn gezondheid en achteraf bleek dat het laatste team te zijn dat van Henk trainen kreeg.

In de daaropvolgende jaren kwam Henk met zijn scootmobiel af en toe bij wedstrijden van het eerste kijken. Dat was een hele rit vanuit de binnenstad. Hij was ook regelmatig, met taxichauffeur Piet de Waard, aanwezig bij de klaverjasavonden.

We zullen ons Henk herinneren als een fantastische GKV-er, die heel veel voor onze jeugd en vereniging betekent heeft en wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur en leden GKV

Volg onze socials!