In memoriam Leo Boeter

Afgelopen donderdagmorgen 13 februari bereikte ons het droevige bericht dat Leo Boeter overleden is. Twee dagen na de datum waarop hij 40 jaar lid werd van onze vereniging. Leo werd namelijk lid op 11 februari 1980.

Zijn vriendin Winnie was in die tijd al eerder in Gorinchem gaan werken en korfballen en hij volgde haar al snel vanuit Middelharnis.

Sinds die dag heeft Leo veel voor onze club betekend en niet alleen als spelend lid.

Leo speelde o.a. in het derde, ging daarmee nog naar het Nederlands kampioenschap reserveteams. Uit die tijd ken ik hem als een uitermate harde werker in het veld, die niet makkelijk te passeren was en ook zijn goaltjes meepikte. In het veld was hij verder altijd de rust zelve, een eigenschap die hem al die jaren sierde.

Leo heeft naast zijn lange korfbalcarrière ook op diverse gebieden vrijwilligerswerk voor onze vereniging gedaan.

Bij zijn afreden als bestuurslid enige jaren geleden is hij dan ook terecht tot Lid van Verdienste benoemd.

In het bestuur was Leo verantwoordelijk voor accommodatie en materiaal en heeft hij enkele jaren de kluscommissie onder zijn hoede gehad. En zoals in het veld was hij ook in het bestuur een uitermate betrouwbare compaan en in diverse situaties de persoon, die zaken rustig bekeek en dan zijn mening en een goed doordacht advies gaf. Leo was iemand, die absoluut niet op de voorgrond wilde staan en juist ook de club op de achtergrond hielp. Iedere maand liep hij bijvoorbeeld op zaterdagmorgen jaren achter de vuilniswagen om oud papier voor de club op te halen. Onzichtbaar voor vele leden, maar wel hiermee de nodige gelden binnen halend. En zeker niet te onderschatten zijn rol als steun en toeverlaat in de tijd dat Winnie voorzitter van onze club was. En tot een jaar geleden is Leo juryvoorzitter geweest bij de wedstrijden van 1 of 2. Met Leo verliezen we niet alleen een GKV’er in hart en nieren, maar voor velen ook een echte vriend, waarmee het gezellig was een glas wijn of whiskey te drinken of lekker Grieks te eten. We wensen Winnie heel veel sterkte en hopen dat ze in onze vereniging de steun en warmte vindt om dit verlies te dragen,

Namens het bestuur

Wim den Besten

X