In memoriam Toon Quakernaat

Maandag 17 mei 2021 kregen we het verdrietig bericht dat Toon Quakernaat op 84-jarige leeftijd is overleden. Vanaf begin jaren 80 tot en met 2002 was Toon verzorger van GKV.

Hij was onze eerste eigen verzorger en heeft speciaal voor deze taak een cursus verzorger gedaan. Toon kreeg een eigen behandelruimte in een van de oude kleedkamers. Wie daar ooit is binnen geweest, herinnert zich ongetwijfeld nog de posters die Toon daar had hangen.  Die ene van die masseur die iets te hard iemands rug aan het masseren was en die andere van een vogel in en uit zijn kooi.

Hij was ook de eerste verzorger die meeging met uitwedstrijden van GKV 1 en hij introduceerde het druivensuikertje voor de wedstrijd. In al die jaren als verzorger heeft hij veel ups en downs van de selectie meegemaakt en was hij een vaste waarde bij het speelklaar maken en houden van GKV-ers.

 

Toon woonde in die jaren met zijn gezin in een woning bij de Oude Hoven. Het filmen van wedstrijden was toen nog niet zo ingeburgerd als nu. Als er gefilmd werd, dan mochten we die films bij Toon thuis komen bekijken. Heel leerzaam en gezellig, maar we werden soms wel afgeleid door het lawaai dat uit het ‘bakkie’ kwam, een andere hobby van Toon.

Zijn band met GKV was niet alleen het verzorgen. Samen met Moos van Krieken was hij ook betrokken bij het onderhoud van het veld. Ze hebben daar nog eens een subsidie van fl. 1.000 mee binnen weten te slepen. En vergeet niet hoe trots hij was op zijn korfballende dochters  en kleindochter: Elle, José, Annette en Anne.

De laatste jaren hebben we Toon vanwege zijn gezondheid helaas niet veel meer bij GKV gezien. Zijn vrouw Ger is nog steeds een vaste bezoeker op het veld en in de zaal van thuiswedstrijden van het 1e. Zo bleef het contact gelukkig toch nog in stand.

We hebben vele warme herinneringen aan Toon en wensen Ger, Elle, José, Annette, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur GKV Enomics

X