Search
Close this search box.

Mid-Fryslan – GKV Enomics

Na opnieuw enkele maanden van coronamaatregelen is afgelopen zaterdag de hoofdklasse-competitie voor GKV Enomics opnieuw begonnen met een uitwedstrijd tegen Mid-Fryslan uit Grou. De laatste keer dat GKV Enomics tegen deze ploeg speelde was in 2013 op de laatste dag van de competitie, toen in de laatste minuut dankzij een doorloopbal van Eliza Roest degradatie werd voorkomen. Dit keer zat het het Gorinchemse achttal minder mee. Na een mooie en enerverende eerste helft (ruststand 15-16) wist GKV Enomics het goede niveau niet vast te houden en door een lange doelpuntloze periode ging GKV Enomics puntloos naar huis. Eindstand 29-24.

Voor het eerst sinds november dus weer een competitiewedstrijd, en zelfs met publiek. Vanuit Gorinchem was ook een handvol trouwe supporters meegekomen om de eigen club te steunen. Die zagen dat GKV Enomics het initiatief nam in de wedstrijd en na twee aanvallen met 0-2 voor stond door doelpunten van Mats den Besten en Nienke van der Weijden. Op dat moment stokte de aanval van de Gorinchemmers door fysiek verdedigen van Mid-Fryslan. De thuisploeg vond toen makkelijker de korf en kwam op 4-2 voorsprong. GKV Enomics kwam gelukkig weer in het ritme en ging weer meescoren. Met name Ferry Gruijters had gouden handjes en toverde bijna ieder schot om tot een doelpunt. Toch was het Mid-Fryslan dat het eerste gaatje van 3 sloeg met 10-7. GKV Enomics gaf zich niet gewonnen en kroop doelpunt voor doelpunt weer wat dichterbij. Na 13-11 een sterke fase met veel gevarieerde aanvallen resulteerden in een 13-15 voorsprong. De ploegen gingen rusten met een 15-16 tussenstand.

In de tweede helft wist GKV Enomics het hoofd niet koel te houden. Beide ploegen speelden vrij fysiek, maar met name Mid-Fryslan wist dat fysieke spel ook om te zetten in doelpunten. GKV Enomics kwam nog op 18-19 voorsprong, maar daarna volgde een lange doelpuntloze periode. Mid-Fryslan daarentegen scoorde vrijwel iedere aanval en heerste in de rebound. GKV Enomics liet zich door de fysieke overmacht van Mid-Fryslan en door enkele discutabele beslissingen van het arbitrale duo van de wijs brengen en kwam niet meer aan het korfbal toe dat de eerste helft werd laten zien. Te statische aanvallen, slechte passing en weinig variatie maakten het te voorspelbaar om nog echt gevaarlijk te worden. Mid-Fryslan liep uit naar een voorsprong van vier punten, waarmee de wedstrijd gespeeld leek. GKV Enomics wist toch nog enigszins terug te komen, maar GKV Enomics verdedigde zelf slordig en gaf de doelpunten helaas te simpel weg, waardoor Mid-Fryslan uiteindelijk een ietwat geflatteerde, maar wel terechte 29-24 overwinning boekte.

Voor GKV Enomics geen ramp. De ploeg kan niet degraderen vanwege de nieuwe competitieopzet volgend jaar, maar toch steekt het dat het niet lukt om zelf een wedstrijd lang het beoogde niveau te halen. Dat zal volgende week wel moeten. Dan liggen er kansen in de thuiswedstrijd tegen Sparta uit Zwolle, dat haar eerste wedstrijd van Tempo verloor. Er is hoop dat de tribunes weer vol mogen, dus wees welkom in de Van Rappardhal.

Doelpuntenmakers: Mats den Besten 5, Nienke van der Weijden 5, Kevin van Beest 4, Ferry Gruijters 3, Maren den Besten 2, Niek van der Weijden 2, Rachel Romijn 2, Nikki Bos 1.