Nieuwe richtlijnen Corona en uitstel ALV

Samenvatting nieuwe corona regelgeving

Op maandag 28 september heeft er weer een persconferentie plaatsgevonden, waarbij er noodzakelijke en strengere maatregelen zijn afgekondigd. Deze landelijke richtlijnen zijn van kracht vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur. De richtlijnen hebben ook direct betrekking op de sportsector in Gorinchem. Onderstaande opsommingen geven de maatregelen weer.

Door de huidige situatie hebben we besloten de ALV die op 7 oktober gepland staat voorlopig uit te stellen. We zullen jullie informeren wanneer de ALV wel gehouden kan worden.

De drie voor ons belangrijkste nieuwe richtlijnen

1. Vanaf 29 september is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden. Na 3 weken wordt dit geëvalueerd. Er mag geen publiek op de accommodatie of de parkeerplaats bij ons veld tijdens de wedstrijden en trainingen. Dit houdt in, dat ouders/verzorgers die kinderen brengen en deze bij de parkeerplaats afzetten daarna weer weg zullen moeten en na afloop de kinderen weer op mogen halen. Nota bene: Wanneer de doelgroep begeleiding nodig heeft tijdens het beoefenen van de sport is de aanwezigheid van één ouder of verzorger toegestaan. Dan wordt de ouder niet gezien als publiek, maar als begeleider van de speciale doelgroep. Dit geldt voor ons bij de G-korfballers, het jongste F-team en de Kangoeroes.

2. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Het is hierbij de bedoeling met zo min mogelijk auto’s naar uitwedstrijden te gaan en per auto minimaal 3 kinderen mee te nemen. De chauffeurs vallen niet onder de regel voor toeschouwers en mogen wel blijven kijken naar de wedstrijd. Dit geldt NIET voor de thuiswedstrijden, ouders die hun kind richting het sportcomplex brengen, worden gezien als toeschouwer en mogen dus NIET blijven kijken.

3. Sportkantines gaan vanaf 29 september dicht. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.

 

Reeds bestaande richtlijnen.

· Waar mogelijk houdt iedereen 1,5 meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de 1,5 meter tijdelijk worden losgelaten.

· Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers.

· Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen gebruikt worden, wel met 1,5 meter afstand tot elkaar. Bij GKV Enomics mogen er maximaal 5 personen tegelijk in een kleedkamer en mogen 2 personen tegelijk douchen. Hierbij is het advies namens de gemeente Gorinchem om het gebruik hiervan tot het minimum te beperken.

· Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd. De trainer/coach vraagt aan de spelersgroep of ze geen klachten hebben.

Voor uitgebreide informatie: op DEZE website worden de binnen – en buitensportregels extra uitgelegd.

De maatregelen gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober 2020.

Ten slotte

We blijven de coronatoezichthouders inzetten om toezicht te houden op het naleven van de regels. We hebben de taken van de coronatoezichthouders aangepast aan de nieuwe regelgeving, zie hieronder. Het rooster zal in de Konvo gepubliceerd blijven worden.

De nieuwe maatregelen hebben impact op ons allemaal, het is dus van belang dat we dit samen doen!

Zijn er vragen, is er hulp nodig, zijn er problemen, neem contact op en laat het weten. We zullen als bestuur zo goed als mogelijk de vraag beantwoorden of helpen waar nodig is:

· Wim den Besten 06-43356044

· Marieke van Velsen 06-57435299

 

Het bestuur

X