Zoek
Sluit dit zoekvak.

ONGEÏNSPIREERD GKV ENOMICS TEN ONDER TEGEN STRIJDEND NIEUWERKERK

De hervatting van de hoofdklassecompetitie na de voorjaarsvakantie is voor GKV Enomics in mineur geëindigd. In en tegen Nieuwerkerk, waar dit seizoen eerder twee keer moeizaam van werd gewonnen, zat GKV Enomics geen moment echt goed in de wedstrijd. Na een dramatische eerste helft waarin werkelijk alles mis ging wat mis kon gaan, herstelde de ploeg zich enigszins in de tweede helft, maar het was onvoldoende voor 1 of 2 punten. Dat zou ook niet terecht zijn geweest. GKV Enomics ziet nummer 2 DOS (W) uitlopen, terwijl Nieuwerkerk zich met deze overwinning knap gehandhaafd heeft: eindstand 17-14.

De beginfase was eigenlijk voor geen van beide ploegen. De verdediging stond als een huis en geen van beide aanvalsvakken kwam tot goede kansen. Nieuwerkerk schoot echter wel twee keer raak, waar GKV Enomics dat verzuimde. Een beeld dat de hele eerste helft zou tekenen. Na 3-0 achter zorgde Niek van der Weijden voor de eerste Gorinchemse goal, gevolgd door de 3-2 van Nienke van der Weijden. De ploegen wisselden elkaar af tot 5-4, daarna was het een en al Nieuwerkerk. GKV Enomics werd onder druk gezet en als het ook maar een heel klein beetje van zich af beet, was daar het arbitrale duo om er korte metten mee te maken. Niet de reden dat GKV Enomics verloor van Nieuwerkerk, maar het begint wel frustrerend te worden dat de wedstrijd iedere week onder leiding staat van twee heren (hoewel, in dit geval vooral 1) die zichzelf belangrijker vinden dan alle andere aanwezigen in de zaal. Ieder fluitje werd gevolgd door een pauze van 5 seconden, waar de heer in het geel zichtbaar van genoot. Kenmerkend was ook dat in een eigenlijk heel sportieve wedstrijd drie gele kaarten werden genoteerd. Het experiment van de KNKV om twee scheidsrechters op iedere wedstrijd te zetten pakt heerlijk uit voor de Korfbal League, maar iedere klasse daaronder zit opgescheept met dramatische arbitrage.

Enfin, terug naar de wedstrijd. Daarin liep Nieuwerkerk uit naar 11-4 en daar was verder weinig op af te dingen. GKV Enomics kwam er totaal niet uit. Met name het vak met Mats den Besten, Remco Ouwerkerk, Nienke van der Weijden en Maren van Krieken had het gewoon heel zwaar. Als er dan een keer een kans werd gecreëerd, werd de korf nauwelijks geraakt. 11-4 was ook de ruststand.

Nu is van Nieuwerkerk bekend dat zij vaak een hele sterke eerste helft spelen, alvorens de krachten wegvloeien in de tweede helft. Zo ook nu. GKV Enomics speelde niet veel beter dan de eerste helft, maar kwam wel terug in de wedstrijd. Rachel Romijn, Maren van Krieken en Mats den Besten zorgden voor 11-7. Na de 12-7 kwam GKV Enomics verder terug tot 12-9 via Pepijn Kuijntjes en de inmiddels ingevallen Maren den Besten. Bij 13-11, doelpunten Pepijn Kuijntjes en Niek van der Weijden, leek het erop dat GKV Enomics echt voor de overwinning kon gaan. Nieuwerkerk kwam er aanvallend niet meer uit, maar had wonderkind Bas van Schaik nog op de bank zitten. Met drie loepzuivere afstandsschoten hielp de pas 16-jarige Van Schaik zijn club aan handhaving: eindstand 17-14. Een dramatische wedstrijd die GKV Enomics snel moet vergeten, want volgende week wacht die andere verdedigend ijzersterke ploeg: DOS uit Westbroek. Zij waren de enige overgebleven concurrent van Avanti (dat won van Pernix), maar speelden gelijk tegen Swift. Het moet nu wel heel gek lopen wil Avanti geen kampioen worden.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Rachel Romijn 4, Niek van der Weijden 3, Mats den Besten 2, Pepijn Kuijntjes 2, Maren den Besten 1, Maren van Krieken 1, Nienke van der Weijden 1.