Oranjelegioen, bedankt!!

Aan een schitterend seizoen is abrupt een einde gekomen. Een paar weken geleden stonden we nog met z’n honderden te juichen na de geweldige wedstrijd tegen KVS/Maritiem, en nu zijn alle wedstrijden voor de rest van het seizoen geannuleerd. Wij, de selectie, balen hier enorm van. Net nu we op het punt stonden om kampioen te worden, gebeurt er zoiets naars. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor ons, maar voor iedereen; we leven mee met iedereen die nog zo veel zin had in de laatste zaalwedstrijden met hun eigen ploeg, en een zonnig veldseizoen waar we met de hele club nog wilden genieten op onze mooie kunstgrasvelden en in onze eigen kantine. Maar hoe jammer het ook is, iedereen begrijpt dat er dingen belangrijker zijn dan korfbal, dus staan wij ook achter de beslissingen van de regering en van het KNKV om voorlopig thuis te blijven, en we hopen dat jullie dat ook allemaal goed doen, zodat we over een paar maanden, of na de zomer, weer de vereniging kunnen openen.

Maar we mogen niet vergeten wat we allemaal hebben bereikt dit jaar met zijn allen, als spelers op het veld, en als club op de tribunes! Na een lastige periode in september en oktober, zijn we in november overeind gekrabbeld. De openingswedstrijd tegen Vriendenschaar thuis, een echte vechtwedstrijd die we op karakter moesten winnen, gevolgd door een loodzware pot in Middelburg bij Swift, die we helaas met twee punten verschil verloren. Op dat moment eigenlijk een goed resultaat, als je kijkt hoe goed Swift het op het veld in de hoofdklasse gedaan had.

Maar nu, vier maanden verder, blijkt dat het bij die ene nederlaag gebleven is. Na vijf overwinningen op rij tegen Valto, KVS, Sporting Trigon, Veo en HKV/Ons Eibernest stonden we eind januari ineens bovenaan. En als je bovenaan staat, dan wil je daar blijven, en dan is ineens het kampioenschap het doel. We voelden dat dit in de hele club ook zo leefde. We zagen het al terug in de thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest, waar de tribunes plotseling vol zaten en er een heuse supportersclub was ontstaan rechts bovenin de zaal. Vervolgens uit naar Vriendenschaar, waar meer dan de helft van de tribunes oranje was gekleurd. Een achterstand van 7 doelpunten, en tóch in de laatste vier seconden gelijk maken.

Dan de thuiswedstrijd tegen Swift. Wij hebben in jaren niet zo veel beleving gezien op de tribunes. Tientallen vlaggen en toeters, twee bomvolle tribunes, en een hele wedstrijd geschreeuw en gejuich. De afgelopen jaren deden we vaak mee om de bovenste plekken, maar door de sfeer die jullie op de tribune hebben gemaakt voelde het dit keer alsof we de tegenstander ook echt gingen pakken. Dat deden we dan ook met 29-23. Deze wedstrijd, en de sfeer die jullie hebben gecreëerd, zal ons, als spelers, voor altijd bij blijven.

Vanaf dat moment is elke wedstrijd een finale, en als je goed bent, dan gaan tegenstanders plannetjes verzinnen. Eigenlijk is het een compliment dat elke ploeg vanaf januari zegt dat ons spel zo goed en dynamisch is dat ze wel móeten achter-verdedigen. Ja, het wordt wel eens anti-korfbal genoemd, en de wedstrijden werden er van onze kant niet beter op. Zowel thuis tegen Valto als uit tegen KVS komen we 7 doelpunten achter, en zitten we er gewoon niet lekker in. Maar wederom blijven de aanmoedigingen vanaf de tribune komen, en beetje bij beetje kruipen we dichterbij, voor een groot deel dankzij de support die we op dat moment van jullie krijgen. Allebei de wedstrijden eindigen gelijk, en met nog drie wedstrijden te gaan, staan we bovenaan, met een op papier makkelijk programma. Die bovenste plek hebben we behaald dankzij jullie support, en wilden we ook in onze eigen Van Rappardhal met jullie support verdedigen.

We hadden dolgraag nog twee wedstrijden in een bomvolle Van Rappardhal gespeeld, maar dat kan helaas niet. Nu is het, tussen alle spanning door, toch ook wel spannend wat het KNKV gaat beslissen. En we zouden liegen als we zeggen dat we niet hopen dat de huidige stand, de eindstand is. Maar wat de beslissing ook is, één ding weten we zeker: afgelopen seizoen was mede dankzij de support die we hebben gekregen het mooiste seizoen in jaren, en we laten ons niet uit het veld slaan door het coronavirus (ook al moeten we nu even van het veld af blijven 😉). Wij kunnen niet wachten op het zaalseizoen volgend jaar, of dat nu in de hoofdklasse of overgangsklasse gaat zijn. We hopen dat we jullie daar weer zien, met net zo veel trommels, net zo veel gejuich, en net zo veel enthousiasme. Maar voor nu: BEDANKT!

De Selectie

knkv wedstrijdzaken app
X