Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruime overwinning GKV Enomics 1

De uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk 1 was een belangrijke wedstrijd voor GKV Enomics. Na vijf competitieweekenden beginnen de onderlinge krachtsverhoudingen in Hoofdklasse B duidelijk te worden. De ruime 15-24 overwinning was dan ook zeer gewenst en GKV deed hiermee goede zaken voor de ranglijst.

GKV Enomics 1 nam het initiatief in de wedstrijd en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Nieuwerkerk, dat deze week te maken kreeg met een trainerswissel, wist aan te klampen. Zo’n 6 minuten voor rust, bij de stand 7-9, lukte het de geconcentreerd en alert spelende GKV-ers meer afstand te nemen. Daardoor werd de ruststand 8-13.

In de eerste 7 minuten na de rust scoorde GKV Enomics maar liefst zes keer. En achteraf gezien werd op dat moment de wedstrijd beslist. Pas vanaf 8-19 lukte het Nieuwerkerk weer om iets terug te doen. Daarna werd er om en om gescoord, waardoor de eindstand, met in de laatste seconde nog een doelpunt van Nieuwerkerk, bepaald werd op 15-24.

Een belangrijke kracht van GKV is dat alle spelers kunnen scoren. Dat was ook deze keer het geval. Topscoorder Niek van der Weijden begint in Jesse van Ginkel een geduchte concurrent voor die positie te krijgen. Nienke van der Weijden maakte na een enkelblessure weer haar entree in het eerste door een paar wisselbeurten in de tweede helft.

Al met al een welverdiende overwinning voor GKV, dat aanvallend en verdedigend veel initiatief nam met goede passing en rebound en daardoor veel kansen voor zichzelf creëerde en benutte en de tegenstander dwong tot veel 1-schots aanvallen.

Zaterdag 16 december speelt GKV Enomics om 19.00 uur in de Van Rappardhal tegen Meervogels 1, de voorlopige nummer twee in de stand, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dat belooft een hele spannende wedstrijd te worden!

Volg onze socials!