Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede overwinning op rij voor GKV Enomics

In de laatste thuiswedstrijd voordat de zaalcompetitie begint heeft het vlaggenschip van GKV Enomics haar supporters getrakteerd op een mooie overwinning. De tegenstander was KCR. Dat betekende voor veel selectieleden van GKV Enomics een weerzien met oud-ploeggenoten: Thom Nugteren, Dawn Schaerlaeckens en Panagos Iliadis komen allerdrie voor de Ridderkerkers uit. In een wedstrijd met eigenlijk drie gezichten boekte GKV Enomics uiteindelijk een ruime overwinning: 22-13. 

Bij GKV Enomics begonnen Maren van Krieken en Remco Ouwerkerk op de bank. Maren den Besten was weer terug uit New York en Niek van der Weijden had deze week zijn vertrouwde aanvoerdersband weer overgenomen van Mats den Besten, nadat hij vorige week reserve zat. Maren den Besten liet zijn dat ze haar schot niet in Amerika heeft achtergelaten en met haar eerste poging was het 1-0. Een strafworp voor KCR betekende 1-1. Daarna nam GKV Enomics het heft in handen. Met een sterke rebound en veel variatie in het aanvalsspel liep GKV Enomics uit naar 11-7. Niek van der Weijden en Guido Messerschmidt waren in deze fase net als vorige week aanvallend belangrijk met drie treffers. Maren den Besten met twee afstandsschoten en Nikki Bos en Nienke van der Weijden allebei met 1. Mats den Besten, Pepijn Kuijntjes en Rachel Romijn stonden nog niet op het scorebord, maar zij onderscheidden zich in verdedigend opzicht. KCR moest het doen zonder de geblesseerde aanvoerder Remon de Vos, normaal gesproken topscorer, en GKV Enomics wist daar goed gebruik van te maken door de andere doelpuntenmakers, Floris-Jan Bos en Thom Nugteren, strak te verdedigen. Ruststand 11-7.

Na rust een onverklaarbaar slechte periode bij GKV Enomics. Zowel verdedigend als aanvallend werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Door overtredingen en plaatsfouten in de aanval kwam de Gorinchemse ploeg niet tot goede kansen, terwijl in de verdediging gaten vielen waar KCR dankbaar gebruik van maakte. Ondanks een zeer dominante eerste helft van GKV Enomics, stond KCR plotseling gelijk bij 12-12. Zoals eerder vermeld was het een wedstrijd met drie gezichten en die derde fase brak nu aan. Het aanvalsspel werd weer vloeiend, er werd goed geselecteerd in de kansen en de rebound stond als een huis. Verdedigend werden de puntjes op de i gezet en KCR kreeg geen enkele makkelijke kans meer aangeboden. Remco Ouwerkerk was inmiddels in de ploeg gekomen naast Niek van der Weijden. Achtereenvolgens Niek van der Weijden, Remco Ouwerkerk, Guido Messerschmidt, Mats den Besten, Rachel Romijn en weer Ouwerkerk zorgden voor een 6-0 tussensprint. KCR met de 18-13, maar die werd gevolgd door treffers van Mats den Besten, Remco Ouwerkerk, Maren van Krieken (innmiddels ook ingevallen) en weer Mats den Besten. Eindstand 22-13. Op een korte fase na een hele sterke wedstrijd van GKV Enomics, waarin de kracht van het collectief boven is komen drijven. 

Valto won van Swift en maakt zichzelf daarmee de absolute titelfavoriet. Excelsior won ruim van ONDO, terwijl Nieuwerkerk twee hele belangrijke punten pakt tegen Koag. Volgende weekcde laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie start. GKV Enomics speelt dan uit bij Koag. In de eerste wedstrijd van het seizoen speelde GKV Enomics gelijk tegen die ploeg.  

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Maren den Besten 4, Niek van der Weijden 4, Guido Messerschmidt 4, Mats den Besten 3, Remco Ouwerkerk 3, Nikki Bos 1, Rachel Romijn 1, Maren van Krieken 1, Nienke van der Weijden 1

Stand:

1 Valto 13

2 Excelsior 9

3 Swift 8

4 GKV Enomics 8

5 KCR 6

6 Nieuwerkerk 5

7 Koag 4

8 ONDO 3

Volg onze socials!