Search
Close this search box.

Verlies GKVEnomics tegen Valto

In de laatste competiteronde in de zaal heeft GKVEnomics voor het thuispubliek verloren met  15 – 17 van Valto, na een 10 – 10 ruststand.

Met Nienke van der Weijden vanaf de start in de basis kwam het Gorcumse standaardteam na een 0 – 2  achterstand  snel op stoom en met 4 -2 voor, mede door een magnifieke doorloopbal uit de ruimte van aanvoerder Niek van der Weijden. De GKVers konden de voorsprong niet uitbouwen doordat het eerste verdedigingsvak in de aanval na een flitsend begin te gehaast ging spelen. Valto nam de leiding met 7 – 8, maar GKV nam weer een voorsprong met 10 – 8, dankzij rake schoten van Pepijn Kuintjes  Jelle Post en  Niek, van der Weijden. In de slotminuten kwam VALTO weer langszij 10 – 10.

Na rust direct 11 – 10 via een omdraaibal van Niek van der Weijden.. Helaas zijn laatste wapenfeit want hij moest met een score van 5 doelpunten, aan de kant met een blessure. Remco Ouwerkerk was zijn vervanger. GKV bleef dankzij een strafworp verzilverd door Nienke van der Weijden en rake schoten van Jelle Post en de net ingevallen Maren van Krieken bleef  tot 14 – 12 aan de positieve kant van de score. Het aanvalsspel werd echter steeds onrustiger /slordiger, wat Valto de kans gaf de wedstrijd naar zich toe te trekken.  De drie door coach Bart Drost  ingebrachte wissels konden het tij niet keren. Eindstand 15 – 17. Jammer, dat de GKVers na drie ijzersterke optredens voor eigen publiek de competitie niet positief af konden sluiten. 

Het Gorcumse standaardteam eindigt op een mooie derde plaats in de hoofdklasse. Na een weekje rust start voor GKVEnomics de voorbereidi9ng op de veldcompetitie.

Uitslagen:
GKVEnomics  – Valto 15 – 17
KVS – Sporting Delta 18 – 10
Swift – Nieuwerkerk  17-27
DeetosSnel – Meervogels 26 – 17

Stand:
DeetosSnel      14 – 22
Valto             14 – 17
GKVEnomics    14 – 15
Meervogels       14 – 14
Nieuwerkerk     13 – 12
KVS                  14 – 13
Sporting Delta   14 –  9
Swift                  13 – 8    

Volg onze socials!