Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vierde zege op rij voor GKV Enomics

GKV Enomics heeft de lastige thuiswedstrijd tegen laagvlieger De Meeuwen tot een goed einde gebracht. In een spannende wedstrijd waar GKV Enomics nooit helemaal los kwam van de tegenstander, bleef het wel telkens aan de goede kant van de score staan. Daarmee houdt GKV Enomics de aansluiting bij de top van de poule, al houdt GKV Enomics wel een zure nasmaak aan de wedstrijd over doordat aanvoerder Niek van der Weijden vanwege een late gele kaart geschorst is voor de topper tegen Avanti volgende week. Voor GKV Enomics een domper, nadat Guido Messerschmidt deze week al te horen kreeg dat hij voor vier wedstrijden geschorst is vanwege een rode kaart tegen DOS (W). Ook dat is een grote aderlating voor de ploeg en een erg overdreven schorsing.

Het zullen de meest gebruikte woorden van trainers zijn in de voorbespreking: ‘zorg dat je scherp en fel begint, laat weten dat er niks te halen valt’. Bij De Meeuwen luisteren ze daar heel goed naar, zij starten ongeveer elke wedstrijd alsof hun leven er vanaf hangt. Ondanks dat ze pas 4 punten hebben verzameld, staan ze vrijwel elke wedstrijd na 2 minuten met met 2-0 voor. Zo ook tegen GKV Enomics. Al gauw werd duidelijk dat De Meeuwen ook deze wedstrijd weer zou gaan achterverdedigen, al deden ze dat minder extreem dan in de uitwedstrijd in december en hielden ze er na 20 minuten mee op. GKV Enomics liet zich door de snelle achterstand en het geschreeuw en gejuich niet van de wijs brengen en kwam snel terug op 2-2 door doelpunten van Remco Ouwerkerk en Rachel Romijn. Zij zouden de hele wedstrijd loepzuiver blijven schieten. Na de 2-3 zorgde Pepijn Kuijntjes voor de 3-3. De ploegen wisselden elkaar af met scoren tot aan 7-7. Daarna liep GKV Enomics weg en leek het ook uit te gaan lopen naar een ruimere voorsprong. Bij 10-7 nam De Meeuwen de eerste time-out. GKV Enomics was dominant en speelde mooie aanvallen over veel schijven.

In de uitwedstrijd was het verzet nu wel gebroken bij De Meeuwen, maar toen deed Jarin Bruinekreeft niet mee bij de Puttense formatie. Deze wedstrijd wel, en dat hebben de aanwezige geweten. Waar de rest van De Meeuwen lastig tot scoren komt, tovert hij ongeveer ieder afstandsschot van 10 meter onder grote druk om tot een doelpunt. Dankzij hem bleef De Meeuwen in deze fase dan ook in de buurt bij GKV Enomics. GKV Enomics bleef zelf mooi aanvallen met vaak Remco Ouwerkerk als afronder, maar telkens werden ze gecounterd door doelpunten van Bruinekreeft. Hij zou de wedstrijd met 10 doelpunten eindigen. De ploegen leken met 14-12 te gaan rusten, maar Niek van der Weijden maakte met een fade-away-buzzerbeater nog de 15-12.

Direct na rust een doorloopbal van De Meeuwen en de strijd was weer helemaal los gebarsten. Jarin Bruinekreeft ging door waar hij mee geëindigd was en scoorde de 15-14. GKV Enomics bleef mee scoren via Pepijn Kuijntjes (2), Rachel Romijn (2) en Remco Ouwerkerk. De 21-19 van de inmiddels ingevallen Nienke van der Weijden was er een om in te lijsten: met een karakteristieke schijnbeweging liet ze haar tegenstander het nalaten en ze rondde prachtig af met 1 hand. Twee doelpunten van Maren den Besten en 1 van wederom Remco Ouwerkerk (zijn zevende schot alweer) betekenden een 24-22 voorsprong. Hierna volgde het eerste moment waarin beide ploegen nauwelijks wisten te scoren en de spanning was om te snijden. Drie minuten voor tijd scoorde De Meeuwen de 24-23, gevolgd door de 25-23 van Mats den Besten. Met nog 1 minuut 15 op de klok probeerde Niek van der Weijden zijn ploeggenoot Mats den Besten aan te moedigen in de verdediging, maar de scheidsrechter dacht voor de zoveelste keer deze avond dat het om hem ging en besloot Van der Weijden een kaart te geven. Werkelijk onbegrijpelijk, maar niet voor het eerst deze avond dat de man met de fluit de schijnwerpers op zich liet richten. De Meeuwen maakte dankbaar gebruik van het tumult en schoot koelbloedig de 25-24 binnen. In de eerstvolgende aanval versierde Pepijn Kuijntjes slim een strafworp, werd gewisseld zodat Niek van der Weijden die zou mogen nemen, maar die wissel stond niet op tijd klaar. Twee minuten en heel wat bombarie van de kant van De Meeuwen verder, ging Kuijntjes zelf klaar staan. Hij bewees ‘ice in his veigns’ te hebben en scoorde probleemloos de 26-24.

Een zwaarbevochten maar mooie zege voor GKV Enomics. Na afloop vooral ook verontwaardiging omdat aanvoerder en sterkhouder Niek van der Weijden zich nu naast de geschorste Guido Messerschmidt op de tribune zal moeten begeven tegen Avanti. De titel is geen doelstelling voor GKV Enomics, maar als je 2e staat en de nummer 1 komt op bezoek wil je natuurlijk alles geven voor de overwinning. Avanti won voor de 9e keer op rij, nu van ODIK, terwijl Swift eindelijk weer eens wint, uit bij Pernix. DOS (W) deed wat het al het hele seizoen doet en dat is winnen met heel weinig doelpunten: 12-14 tegen Nieuwerkerk. Volgende week dus de topper tussen GKV Enomics en Avanti in de Van Rappardhal. Ondanks de schorsingen zal GKV Enomics er alles aan doen om de punten thuis te houden.

Doelpuntenmakers: Remco Ouwerkerk 7, Rachel Romijn 5, Pepijn Kuijntjes 5, Mats den Besten 3, Niek van der Weijden 3, Maren den Besten 2, Nienke van der Weijden 1.