WALK OVER VOOR GKV ENOMICS 34 – 17

Zaterdag in een sfeervolle en goed bezette Van Rappardhal overklaste het standaardteam van GKV Enomics  het laag geklasseerde  HKV/Ons Eibernest met  34 – 17. 
Met een super start; een 6 – 0 score binnen 5 minuten, waarvan 5 dames doelpunten, legden de Gorcumse korfballers  de basis voor een zeker in de eerste helft demonstratie van overmacht. HKV/Ons Eibernest gaf weinig druk verdedigend en met een zwakke verdedigende rebound kreeg legio afstandsschoten voor haar kiezen. Bij de stand 12 – 4 waren het binnen 4 minuten  Ismay Bussing , Mats en Maren den Besten met afstandsschoten en Nienke van der Weijden via een fraaie doorloopbal en Kevin van Beest door een benutte vrije  bal , die de stand naar  17 – 4 tilden.  Ruststand 21 – 7. 
In de tweede helft  lukte het HKV/Ons Eibernest enigszins het spel te vertragen door de bal langer in de aanval te houden ook dankzij een betere  rebound. In  het spel van de Gorcumse korfballers kwam er wat zand in de doelpuntenmachine door wat slordigheden. 
Na 10 minuten een nagenoeg gelijk  marge 25 – 11. GKV Enomics zette het vizier weer op scherp en Niek van der Weijden via een doorloopbal, Panagos Iliadis met een korte kans en Ismay Bussing wederom van afstand  vergrootten de voorsprong naar 28 – 11.  
Wissels Pepijn Kuintjes , Niels Huisman en Maren van Krieken  kregen  in het vervolg aardig wat speelminuten.
Met een grandioze doorloopbal van Kevin van Beest werd het  29 – 12. Beide ploegen scoorden nog 5 keer. Eindstand  34 – 17.
Mooi dat  alle spelers van GKV Enomics scorent zo’n groot een aandeel hebben in deze monster score.
Spannende weken breken aan voor GKV Enomics  als koploper in de overgangsklasse C.
Komende zaterdag  in sporthal  de Wielewaal in H‘veld – G’dam de streekderby tegen Vriendenschaar.
Beslist van andere orde dan HKV/Ons Eibernest.   
Thuis in de Van Rappardhal werd het een 28 – 24 overwinning, maar zeker in de tweede helft waren de spitsen van Vriendenschaar gevaarlijk en schoten raak met een hoog scoringspercentage. Alle foto’s van de wedstrijd staan hier
Doelpuntenmakers:
Kevin van Beest 6
Niek van der Weijden  5
Mats den Besten 4
Nienke van der Weijden 4
Suzanne Kuipers 4
Maren den Besten 3
Ismay Bussing 3
Panagos Iliadis 3
Pepijn Kuintjes 2
Uitslagen:
GKV Enomics – HKV/Ons Eibernest  34 -17
Vriendenschaar – KVS/Maritiem 17 – 21
Swift – VEO 40 – 19  
VALTO – Sporting Trigon 19 – 18
STAND OVERGANGSKLASSE C
GKV Enomics 7 – 12
KVS/Maritiem 7 – 12
Swift 7 – 10
Sporting Trigon 7 – 8
Vriendenschaar 7 – 6
VALTO 7 – 5
HKV/Ons Eibernest 7 – 2
VEO 7 – 1
X